Šport > Euro 2024
8374 ogledov

Slovenski in angleški navijači odigrali tekmo, Otočanom pomagal pravi zvezdnik

prijateljska tekma SLO-NEM EURO2024
1/64
Saša Despot Slovenci so v parku Tanzbrunnen ob Renu na revijalni tekmi premagali Angleže s 6:1.
V navijaški coni Tanzbrunnen so se zbrali privrženci slovenske in angleške nogometne reprezentance. Slednji so imeli zvezdniško okrepitev.

V Kölnu sta vzpostavljeni dve navijaški coni, vsaka na eni strani Rena. Na levem bregu, blizu stolnice sv. Petra je cona Heumarkt, na desnem bregu, blizu stolpa televizije RTL pa cona Tanzbrunnen.

V slednji bo v torek, na dan tekme med Anglijo in Slovenijo med 15.30 in 16.30 navijače zabavala Siddharta, ogrevanje za navijače pa se je začelo že v ponedeljek.

Na improviziranem malem igrišču sta se pod žgočim popoldanskim soncem udarili navijaški zasedbi iz Slovenije in Anglije, vsaka ekipa je zaigrala s sedmimi nogometaši in vratarjem.

Angleži so imeli v ekipi pravega zvezdnika. Zaigral je namreč, in to na poziciji levega krila, nekdanji angleški reprezentant Ben Foster. Gre sicer za bivšega vratarja, ki je zbral osem nastopov za Anglijo. V svoji karieri, ki jo je zaključil lani v Wrexhamu, je bil pet let član slovitega Manchester Uniteda, branil pa je še za Stoke City, Bristol City, Birmingham City, Watford in West Bromwich Albion.

Srečanje v še precej prazni navijaški coni se je odvijalo v sproščenem vzdušju. Slovenci so imeli pobudo in zapravili nekaj priložnosti, prvi pa so zadeli Angleži. Toda sledilo je hitro izenačenje ina nato, po napaki angleškega vratarja, vodstvo Slovenije z 2:1. Še pred polčasom se je prednost povečala na 3:1. 

V drugem polčasu je Slovenija še napolnila angleško mrežo in na koncu slavila z rezultatom 6:1. Slovenski selektor Matic Hojnik je med drugim polčasom svojim izbrancem podal nekaj uporabnih napotkov. "Ne mi igrat bunkerja, saj so samo Angleži," se je glasilo eno od navodil.

"Lahka tekma za nas," je po koncu srečanja dejal selektor Hojnik. "Nasprotnik je bil neznanka, a smo odigrali dobro in zasluženo zmagali. Med polčasom taktike ni bilo treba spreminjati, vse je šlo, kot je treba," je dodal Hojnik in posebej pohvalil vratarja Tilna Fona. "Nanj bi moral misliti tudi kolega Matjaž Kek," je povedal selektor slovenskih navijačev.

Ponedeljkove popoldanske utrinke iz navijaške cone Tanzbrunnen si lahko ogledate na priloženi fotografiji na začetku članka.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 1
  • jakec1575 21:07 24.junij 2024.

    popravljam. ne mi igrat bunkerja po dosezenem zadetku. ranjeno zival pokoncas sicer te ubije.

Sorodne novice