Šport > Euro 2024
1512 ogledov

Tako zgleda velemesto, ko igra Nemčija

EURO2024
1/35
Saša Despot Pogled na navijaško cono Heumarkt tik pred začetkom tekme Švica - Nemčija.
Naš fotograf je ujel prizore med tekmo Švica - Nemčija. Kölnske ulice izven glasnih navijaških con so bile prazne.

Nemčija je z golom v 92. minuti za remi proti Švici (1:1) osvojila prvo mesto v skupini A, potem ko si je napredovanje zagotovila že po zmagah na uvodnih preizkušnjah proti Škotski (5:1) in Madžarski (2:0).

Švico so Nemci pričakali v Frankfurtu, srečanje pa so množično gledali tudi po drugih nemških metropolah, vključno s Kölnom, kjer se bo Slovenija v torek pomerila z Anglijo.

Osrednja navijaška cona na Heumarktu, kjer so postavljena velika platna za ogled tekem, je bila polna že pol ure pred začetkom in vanjo obiskovalcev niso več spuščali. Sicer je bilo že od poznega popoldneva, ki je bil v nedeljo v Kölnu topel in sončen, povsod polno belih, pa tudi zelenih in vijoličnih nemških dresov. 

Naš fotograf se je pred začetkom tekme v navijaški coni lahko povzpel na oder tik pod največjim platnom in zajel navdušeno množico, ki je z vzkliki pričakala postavo Nemčije in zapela himno.

Tekmo so predvajali v vseh lokalih v okolici navijaške cone, vsi so bili polni do zadnjega kotička. Tu in tam smo naleteli tudi na navijače Slovenije, ki so že prišli v Köln in se spoznavali z navijaškim utripom.

Izumrlo mesto

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zanimive prizore je objektiv zajel na kölnskih ulicah, ki so bolj oddaljene od navijaške cone. Med samo tekmo so bile ulice, še pred nekaj urami polne ljudi, skoraj povsem prazne. Na enem od večjih trgov, kjer bi ljudi lahko prešteli na prste ene roke, je bilo parkiranih več policijskih vozil. V vsaj enem je policistka, na precej velikem ekranu, spremljala nogometno srečanje.

Nemci obožujejo in spoštujejo nogomet, do katerega imajo unikaten pristop. To se vidi pri organizaciji evropskega prvenstva in ljubezni do reprezentance, ki presega tudi ljubezen do klubov, čeprav imajo nemški kolektivi ene najbolj zvestih pristašev.

Utrinke iz Kölna med tekmo Švica - Nemčija si lahko ogledate na priloženi fotogaleriji na začetku članka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • ico8 08:38 24.junij 2024.

    Na glavnem koliscu v mocvirju je samo pri igri cefurjev tako polna carsija!

  • Avatar Garancija
    Garancija 06:41 24.junij 2024.

    Le tako se narod združuje,spoznava,kar je zelo dobrodošlo,in vzpodbudno,tudi pri nas

Sorodne novice