Šport > Nogomet
3669 ogledov

Hrvatu pokazali vrata, ker se je zanašal na astrologijo

Igor Štimac Profimedia
Hrvaški strateg Igor Štimac je moral zaradi nesoglasij z vodstvom zveze zapustiti položaj selektorja indijske nogometne reprezentance.

Hrvaški nogometni trener Igor Štimac je po informacijah Indijske nogometne zveze (AIFF) službo kot selektor Indije izgubil zaradi iskanja pomoči astrologov pri sestavi reprezentance, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Štimac je moral indijsko klop prejšnji teden zapustiti po neuspešnih kvalifikacijah za nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu, ki bo leta 2026 v ZDA, Mehiki in Kanadi.

V ponedeljek je AIFF za bivšega hrvaškega reprezentanta dejal, da je "pretresen, ker se je Štimac zanašal na astrologa pri vpoklicu igralcev in izbire moštva", je zapisala francoska agencija. O tem so lani poročali nekateri indijski mediji. Takrat je Štimac to zanikal in vse skupaj označil kot "sramoto".

Modrić Šok za Hrvate Šport Modrić skozi solze: "Zdi se mi kar nepošteno ..."

AFP medtem dodaja, da je imel 56-letni Štimac v zadnjih petih letih, odkar je prevzel vodenje reprezentance Indije, veliko nesoglasij z vodstvom zveze.

Štimac je na zadnji novinarski konferenci dejal, da je zaradi stresa prestal operacijo srca in da se je v svojem mandatu, ki ga je zaznamovala vrsta polemik, boril proti "lažem" in "ljudem z zasebnimi interesi", še piše AFP.

"Komunikacija Igorja Štimca - očitno z edinim namenom očrniti AIFF in prikazati njegovo osebje v slabi luči - ni vredna strokovnjaka, ki je v organizaciji delal več kot pet let," je v izjavi za javnost zapisala indijska zveza in dodala: "To vedenje je samo okrepilo prepričanje AIFF, da je bila odločitev o prekinitvi njegove pogodbe pravilna."

Hrvaški trener, ki je leta 1998 s Hrvaško igral v polfinalu svetovnega prvenstva, se je z Indijo uvrstil na letošnji azijski pokal, kjer je izbrana izbrana vrsta izgubila vse tri tekme v skupinskem delu.

Na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fife Indija zaseda 124. mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.