Šport > Nogomet
579 ogledov

Real Madrid zavrnil 'mizerno' ponudbo Fife

Carlo Ancelotti Epa
Novopečeni zmagovalec lige prvakov je odločno zavrnil možnost udeležbe na razširjenem klubskem svetovnem prvenstvu.

Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti je v pogovoru za italijanski časopis Il Giornale dejal, da novopečeni zmagovalci evropske nogometne lige prvakov ne bodo igrali na razširjenem klubskem svetovnem prvenstvu prihodnje leto.

"Igralci in klubi ne bodo sodelovali na tem turnirju. Posamezna tekma Real Madrida je vredna 20 milijonov evrov, Fifa pa nam želi ta znesek nameniti za celotno prvenstvo. Torej ne. Tako kot mi bodo tudi drugi klubi zavrnili povabilo," je italijanski strateg dejal za tamkajšnji časnik.

Toni Kroos Kaj je pomenila? Šport Čeferinova gesta navdušila privržence Reala

Razširjeno klubsko SP z 32 ekipami je na sporedu naslednje leto poleti, kar bi še povečalo že tako natrpan koledar za nogometaše. Madridčani so se na SP uvrstili po zmagi v ligi prvakov že leta 2022, letos so lovoriko sicer dvignili še 15.

Angleško združenje profesionalnih nogometašev je že pred tem Mednarodno nogometno zvezo Fifa opozorilo, da bi igralci lahko stavkali.

Združenje svetovnih lig in svetovni sindikat nogometašev FIFPro pa sta prejšnji mesec zagrozila Fifi s pravnimi ukrepi, če SP ne bo prestavljeno. Kot so zapisali v pismu, bi organizacija klubskega SP povzročila "gospodarsko škodo" domačim ligam in potisnila igralce "preko njihovih meja".

Fifa sicer od tekmovanja ne odstopa in trdi, da ima "vso pravico" določiti parametre tekmovanja.

uefa Šport Sodišče odločilo: Fifa in Uefa zlorabili monopolni položaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.