Šport > Olimpijske igre
183 ogledov

Čeh kljubovalno: "Kritizirajo tisti, ki ne razumejo športa"

Kristjan Čeh
Najboljši slovenski atlet Kristjan Čeh je na olimpijskih igrah v Parizu ostal brez medalje v metu diska.

Metalec diska Kristjan Čeh, ki se v sredo ni dokopal do želenega olimpijskega odličja, tudi po prespani noči ni spremenil mnenja o tekmi, na kateri je zasedel četrto mesto. Še naprej meni, da je storil vse, kar je bilo v njegovi moči, da ni nastopal slabo, ampak so se našli trije tekmovalci, ki so bili boljši.

Trdi, da je bila to najboljša tekma v zgodovini, na njej je dvakrat padel olimpijski rekord. Tudi njegov rezultat ni bil slab, a žal vendarle prekratek za kolajno. Tako Čeh tudi v Slovenski hiši, kjer so mu skupaj z aletsko kolegico Tino Šutej pripravili sprejem, ni kazal pretiranega razočaranja.

Kristjan Čeh Finale Šport Čeh brez kolajne, z olimpijskim rekordom za 3 cm slavil Jamajčan

"Dobro sem spal. Bil sem utrujen, saj sem dal vse od sebe. Sem pa pred tem premišljeval, kaj bi lahko naredil bolje. Kaj dosti nisem našel, predvsem mi je v tej zgodovinski tekmi manjkalo malo sreče. V svojih metih ne bi ničesar spremenil, tehnika je bila stabilna, reči so bile dobre, vsekakor bi nastop ocenil kot soliden. To je bila moja tretja najboljša daljava letos," je po prespani noči in preživetem dopoldnevu razmišljal Čeh.

Kristjan Čeh Boljše kot v Tokiu Šport Čeh: Met, ki ni štel, je bil najboljši

Razočaranje športne javnosti je razumljivo, saj mu je ta zaradi minulih rezultatov že pred samim začetkom pripisala kolajno. Zato ne manjka kritik, med njimi je tudi ta, da je storil napako, ko je zamenjal trenerja, saj naj bi se mu napredek v zadnjem času ustavil.

"Raznih komentarjev ne berem dosti. Kritike so vedno, mislim pa, da so za te igre še številčnejše oziroma glasnejše. Ne vem, zakaj. Menim, da smo bili dobri, ne samo v atletiki, ampak v vseh športih. Mislim, da si tega nismo zaslužili. Kritizirajo tisti, ki sedijo na kavču in ne razumejo športa. Tega ne moremo spremeniti. Kar se tiče spremembe trenerja, pa tako; videl sem še nek potencial v sebi, ki ga prejšnji trener ni mogel izkoristiti, nisem videl poti naprej. Zato sem si poiskal novega, s katerim gre vse na boljše," še vedno trdi Čeh, ki je prepričan, da je s spremembo trenerja storil dobro stvar.

Kristjan Čeh | Avtor: Epa Epa

"V Parizu se ni poklopilo, včasih se ne. Malo smole sem imel, to, da nisem osvojil kolajne, ni povezano s treningi. Vseeno sem letos postal evropski prvak, sezona je odlična. Prav nič ne bi spreminjal v treningih, dali smo vse od sebe," je prepričan Ptujčan, ki meni, da si je kolajno želel, ni pa jo napovedoval.

"Seveda sem pred igrami bral, da imam sigurno medaljo. A sam sem se teh napovedih branil, sam si kolajne nisem pripisoval. Mislim, da napovedovanje medalj prinaša nesrečo. Osredotočen moram biti na druge stvari, na samo tehniko in druge pomembnejše stvari, kot je razmišljanje o samem rezultatu. Nisem pa imel zaradi napovedi javnosti kaj dosti večji pritisk," je pogovor zaključil Čeh.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.