Šport > Olimpijske igre
136 ogledov

Čeh: Met, ki ni štel, je bil najboljši

Kristjan Čeh Profimedia
Kristjan Čeh je osvojil četrto mesto.

Kristjan Čeh je na olimpijskih igrah v Parizu ostal brez odličja. V veliki meri zaradi presenetljivega zmagovalca iz Jamajke Roja Stone, ki je slovenskega asa izrinil na četrto mesto. Srebro je osvojil Litovec Mykolas Alekna, bron pa Avstralec Matthew Denny.

"Zaenkrat sem razočaran, hotel sem medaljo, a po moje bom po prespani noči vendarle boljše volje, saj četrto mesto ni slab rezultat," trdi Čeh.

"Začel sem v redu z metoma 67 in 68 metrov. Tretji je bil najboljši, a je šel na koncu v mrežo. Poskušal sem še, vedel sem, da sem sposoben za več, a se ni 'poklopilo'. Zmanjkalo je tudi nekaj sreče, tudi zaradi zgodovinskega meta Jamajčana. Ta me sicer ni šokiral, bil sem pripravljen na vse, konec koncev so olimpijske igre in vedno kdo preseneti. Ampak njega pa res ni nihče pričakoval niti med prvih pet," je po tekmi dejal Čeh.

"Četrto mesto je res nehvaležno, a ko me je Jamajčan prehitel, nisem bil bolj živčen. Še vedno sem imel zbranost in željo. Mogoče sem si nato preveč želel dobrega meta. Ni mi uspel, a na koncu lahko rečem, da sem napredoval od prejšnjih iger. Ne samo z mestom, ampak tudi disk sem vrgel dva metra dlje," meni Ptujčan.

Kristjan Čeh | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeh je priznal, da je bilo pri njem na začetku nekaj nervoze, toda ta je hitro minila. Tudi ogrevanje je bilo dobro, prva dva meta prav tako ne slaba. "Nisem še analiziral, mogoče pa je, da me je tretji met, ki je bil tehnično odličen, a je končal v mreži, spravil iz tira. Ali pa tudi ne. Nasploh menim, da ni bilo veliko razlike v metih, vsi so bili podobni, tako da mi moči ni zmanjkalo," še ni našel razloga, zakaj po treh dobrih metih ni našel novega, ki bi ga popeljal do želenega odličja.

Po olimpijskih igrah Štajerec ne bo imel počitka, že 16. avgusta ga čaka nova tekma. "Zdaj bom nekaj dni v Sloveniji, potem grem spet v Estonijo, kjer se bom pripravljal na nadaljevanje sezone. Kar se tiče olimpijskih iger, pa upam, da bo šlo v tretje rado," se v boju za olimpijsko kolajno ne bo predal peti z OI v Tokiu 2021.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice