Šport > Olimpijske igre
119 ogledov

Tini Šutej so se poznale težave v tem letu

Tina Šutej Profimedia
Tina Šutej je osvojila 19. mesto v skoku s palico.

Slovenska atletinja Tina Šutej je v finalu skoka s palico na olimpijskih igrah v Parizu zasedla 19. mesto, preskočila je le začetno višino 4,40 m. Četrtič je nastopila na OI ter tretjič v nizu v finalu. Peta je bila na OI v Tokiu pred tremi leti, na 11. mestu je končala v Riu de Janeiru leta 2016, 19. je bila še v Londonu leta 2012.

Članica celjskega Kladivarja je osvojila štiri medalje na velikih tekmovanjih po OI v Tokiu pred tremi leti. V letošnjem letu pa je imela veliko težav z zdravjem in je odpovedala oba velika nastopa, tako marca dvoransko SP kot junija EP v Rimu.

Finalni nastop v francoski prestolnici so začeli na višini 4,40 m. Petintridesetletna Ljubljančanka, ki zadnja leta trenira in živi v Celju, od koder je njen trener Milan Kranjc, je bila precej oddaljena od uspeha v prvem skoku. Z nogami je letvico podrla že med dviganjem za preskok. V drugem ji je šlo še slabše, saj ni opravila celotnega skoka in ni prišla do letvice.

Tina Šutej | Avtor: Profimedia Profimedia

Tretji in zadnji poskus ji je prinesel olajšanje, saj je bila uspešna in je lahko nadaljevala na 4,60 m. Prvič je skoraj ponovila neuspešen drugi skok, ki ga je imela na uvodni višini. Letvico je z nogami podrla v drugem skoku ter podobno tudi v tretjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice