Šport > Olimpijske igre
2648 ogledov

Italijani so se pritožili in uspeli, a to ustreza tudi Slovencu

Toni Vodišek Profimedia
Toni Vodišek s še večjo prednostjo do tretjega.

Na olimpijskih igrah v Franciji je prišlo do zamenjave na tretjem mestu v formuli kite, v kateri po sedmih regatah v morju pred Marseillom vodi Koprčan Toni Vodišek. Italijanska ekipa se je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA uspešno pritožila nad manevrom Avstrijca Valentina Bontusa v 6. regati in Avstrijec je nazadoval na skupno 4. mesto.

Bontus je bil sicer v omenjenem plovu peti, a je po diskvalifikaciji dobil najvišje možno število točk ter ima v skupnem seštevku sedaj 20 točk. Toliko jih je zbral tudi Italijan Riccardo Pianosi, a je letošnji svetovni in evropski podprvak sedaj tretji, saj je zabeležil boljšo uvrstitev v zadnji izpeljani regati.

Vodišek je po sedmih regatah zbral 12 točk, drugi je 17-letni Singapurec Maximilian Maeder, dvakratni zaporedni svetovni prvak ima 15 točk in tako tri točke zaostanka, Pianosi in Bontus pa zdaj zaostajata za osem točk.

V Marseillu so poizkušali izpeljati osmo regato, a so jo zaradi slabih vetrovnih razmer prekinili. Tekmovalci so se vrnili na kopno. 

Toni Vodišek | Avtor: Profimedia Profimedia

Zmagovalec in drugouvrščeni v skupnem seštevku po današnjih zadnjih regatah se bosta neposredno uvrstila v finale. Preostali kajtarji od tretjega do desetega mesta po rednem delu in sedmih regatah se bodo uvrstili v polfinale. 

V finalu najboljši iz rednega dela starta z že vpisanima dvema zmagama, drugi z eno. Za zlato odličje so potrebne tri zmage, prvemu po rednem delu tako zadošča že ena finalna zmaga, drugemu dve, tekmovalcema, ki sta se v finale prebila iz polfinala, pa tri. Finale tako lahko šteje najmanj eno regato, največ pa šest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice