Šport > Olimpijske igre
914 ogledov

Najboljša možna novica za Vodiška, v finale kot prvi

Toni Vodišek Profimedia
Toni Vodišek se je uvrstil v finale in bo na olimpijskih igrah najmanj četrti.

Zaradi slabih vetrovnih razmer v Marseillu niso uspeli izpeljati niti ene regate v disciplini formula kite. Tako so obveljali rezultati s prejšnjih plovov, Toni Vodišek pa se je tako s prvega mesta uvrstil v veliki finale. S tem si je že zagotovil eno od prvih štirih mest, pred finalnimi boji pa ima najboljše izhodišče za zlato kolajno.

V sedmih izpeljanih regatah je zabeležil 12 točk, najbolj se mu je približal Singapurec Maximilian Maeder, ki je zaostal za tri točke. Oba sta si zagotovila nastope v finalu.

Jadralce od tretjega do osmega mesta (Italijan Pianosi, Avstrijec Bontus (oba 20 točk), Nemec Maus (21), Francoz Mazella (22), Brazilec Lobo (28), Britanec Bainbridge (29), Američan Edergan (31) in Kitajec Huang (34), slednji je zasedel 10. mesto) zdaj čakajo polfinalni boji v dveh skupinah, najboljša pa se bosta Slovencu in Singapurcu pridružila v finalu.

Toni Vodišek | Avtor: Profimedia Profimedia

Vodišek bo v njem za olimpijsko zlato potreboval le eno zmago, saj sta mu že pripisani dve zmagi, Maederju pa ena. Preostala tekmovalca bosta v finalu krenila z ničle, boji pa se bodo končali, ko bo prvi od četverice prišel do treh zmag. Ta bo postal olimpijski prvak, ostala trojica pa se bo zvrstila glede na točke v finalu.

Če bo Vodišek tako slavil v prvi finalni regati, bo tako že vsega konec, največ pa je možnih šest regat.

Pravila za polfinale in finale:

kajt, Toni Vodišek, Pariz 2024 | Avtor: thekitespot.com thekitespot.com

Komentarjev 1
  • Petra_56 19:31 07.avgust 2024.

    Držimo pesti za medaljo.

Sorodne novice