Šport > Olimpijske igre
1065 ogledov

Odločitev padla v zadnji sekundi podaljška, ko so na gol streljali Francozi

Valentin Porte Profimedia
Nemški rokometaši po dramatičnem zaključku drugi polfinalisti.

Nemška moška rokometna reprezentanca je druga polfinalistka olimpijskega turnirja v Franciji. Nemci so na stadionu Pierre Mauroy v Lillu v drugem četrtfinalnem obračunu po podaljšku s 35:34 (14:17, 29:29) premagali gostitelje Francoze.

Nemci so po štirih zmagah in enem porazu končali na vrhu slovenske skupine A, Francozi pa so na petih tekmah predtekmovanja prišli do dveh zmag in dveh porazov ter enega remija, kar jim je prineslo, po njihovih standardih, zgolj četrto mesto v skupini B.

Francozi, olimpijski prvaki iz Tokia 2021 ter dobitniki zlate medalje tudi iz Londona 2012 in Pekinga 2008, so ob koncu prvega dela prevzeli pobudo, na odmor pa odnesli tri gole prednosti.

Po delnem izidu 4:0 so Nemci deset minut pred zadnjim piskom sirene v drugem polčasu povedli s 26:25, a je tik pred koncem dvoboja spet kazalo na domačo zmago, galski petelini so minuto pred koncem namreč vodili še z 29:27.

Nemci, sicer olimpijski prvaki iz Berlina 1936 in ob tem srebrni iz Aten 2004 in Ria 2016, so zaostanek znižali po sedemmetrovki, nato pa izkoristili darilo Dike Mema, ki je žogo praktično podaril Nemcem, ti pa so tekmo popeljali v podaljšek. V tem je izenačen dvoboj v dramatični končnici štiri sekunde pred iztekom časa odločil Renars Uščins.

Renars Uščins | Avtor: Profimedia Profimedia

Vratar David Späth je nato še ubranil poskus Valentina Porteja. Če bi bil slednji uspešen, bi sledil še drugi podaljšek.

Za dvakratne svetovne in evropske prvake Nemce je Uščins, Nemec latvijskega rodu, dosegel 14 golov, šest sta jih dodala Sebastian Heymann in Johannes Gola. Pri Francij, šestkratnih svetovnih in štirikratnih evropskih prvakih, pa je bil z desetimi najuspešnejši Mem, Hugo Descat pa je ob porazu prispeval osem golov.

V petkovem polfinalu bodo Nemci igrali proti Špancem, ki so v uvodnem današnjem dvoboju prav tako po podaljšku premagali Egipt z 29:28.

Zvečer sledita še preostala četrtfinalna dvoboja, Danci se bodo srečali s Švedi, ob 21.30 pa se bodo slovenski rokometaši za polfinale pomerili z Norvežani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice