Šport > Olimpijske igre
61 ogledov

Slovenija bo danes pozdravila vrnitev olimpijskih junakov

Anže Malovrh/STA
Na Kongresnem trgu bo danes bo 20. uri sprejem slovenskih udeležencev OI v Parizu na čelu z dobitniki medalj - Janjo Garnbret, Andrejo Leški in Tonijem Vodiškom.

Slovenija bo danes ob 20. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani pozdravila športnike, ki so nas zastopali na olimpijskih igrah v Parizu. Posebne pozornosti bodo deležni dobitniki medalj, zlati Janja Garnbret in Andreja Leški ter srebrn Toni Vodišek.

 | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Slovenija je na 33. poletnih olimpijskih igrah nadaljevala tradicijo osvajanja medalj, ob tem pa je zabeležila še enajst uvrstitev med prvo deseterico. Rokometaši in Kristjan Čeh so bili četrti, odbojkarji so po izpadu v četrtfinalu zasedli peto mesto, Neža Klančar in Jekaterina Vedenejeva sta bili šesti, Eva Terčelj sedma, Jan Tratnik osmi in Eva Alina Hočevar, Anka Pogačnik, Darko Jorgić posamezno ter namiznoteniška reprezentanca pa deveti.

Slovenija je na razpredelnici zlatih medalj glede na število prebivalcev zasedla zavidljivo peto mesto med 63 državami, ki so stopile na najvišjo stopničko. S tremi medaljami pa je na tej lestvici 16. med 89 državami.

Janja Garnbret Sprememba Šport Tako visoko je Slovenija na lestvici zlatih kolajn na prebivalca

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac je igre ocenil kot zelo pozitivne in dodal: "Včasih je vrhunec lahko tudi ena zmaga, en uspeh neke ekipe, ali pa nek dogodek v nekem predtekmovanju, ko vidiš, da nekdo da res vse od sebe, pa ob tem niti ne zmaga."

Občini Slovenj Gradec in Koper bosta za svoja najbolj slavna olimpijca Janjo Garnbret in Tonija Vodiška slavnostna sprejema pripravili v torek, 13. avgusta. Kajtar bo someščane pozdravil ob 19. uri v Taverni, kjer pričakujejo tudi preostale koprske olimpijce, športna plezalka pa ob 18. uri v središču mesta.

Zaključna slovesnost Sklepna slovesnost Šport Velik zasuk! Namesto Garnbretove bo slovensko zastavo vihtela ... tom cruise olimpijske igre zaključek zastava pariz los angeles holywood Spektakularno Šport Tom Cruise olimpijsko zastavo v slogu Misije nemogoče odnesel iz Pariza

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.