Šport > Olimpijske igre
16040 ogledov

Velik zasuk! Namesto Garnbretove bo slovensko zastavo vihtela ...

Otvoritvena slovesnost olimpijskih iger Profimedia
Slovenska zastavonoša ob Toniju Vodišku bo po novem Pia Babnik in ne Janja Garnbret.

Slovensko zastavo bosta na večerni sklepni slovesnosti olimpijskih iger v Parizu nosila srebrni kajtar Toni Vodišek in golfistka Pia Babnik, je na družbenih omrežij objavil Olimpijski komite Slovenije (OKS). V zadnjem hipu je tako prišlo do spremembe, saj naj bi zastavo na slovesnosti, ki se bo pričela ob 21. uri, sprva nosila Janja Garnbret.

OKS je dopoldne na Instagramu objavil video, v katerem se Garnbretova in Vodišek na šaljiv način pogovarjata o vihtenju zastave. "Ti si zastavonoša? Ne, jaz sem zastavonoša," je Vodišek v smehu dejal Garnbret v videu OKS.

Štiriindvajsetletni Vodišek je v videu ocenil, da ju je z Garnbret zasluženo doletela čast, da bosta na sklepni slovesnosti nosila slovensko zastavo. Da je čast nositi zastavo, se je strinjala tudi 25-letna Korošica, ki je spomnila, da jo je ta čast doletela že pred tremi leti v Tokiu. Toda OKS je nato pozno popoldan objavo izbrisal in objavil novico, da bosta zastavonoši Babnikova in Vodišek. Razloga za spremembo niso pojasnili.

"Za današnjo slovesnost bosta slovensko zastavo vihtela jadralec in olimpijski podprvak Toni Vodišek ter odlična golfistka Pia Babnik. Zastavonoši sta si z nastopi in dosežki na igrah prislužili to izredno pomembno nalogo. Predstavljala bosta celotno reprezentanco - tiste, ki so še v Parizu in tudi tiste, ki so se od iger že poslovili," je zapisal OKS.

Mednarodni olimpijski komite je pred olimpijskimi igrami v Tokiu odločil, da mora vsaka država imeti dve zastavonoši, moškega in žensko, to pravilo pa je obveljalo tudi v Parizu. Na otvoritveni slovesnosti sta tako zastavo Slovenije nosila rokometašica Ana Gros in kanuist Benjamin Savšek.

Sklepna slovesnost XXXIII. olimpijskih iger moderne dobe se bo na stadionu Stade de France začela ob 21. uri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:20 11.avgust 2024.

    Zanimivo bo slišati pojasnilo zakaj OKS ob zamenjavi zastavonoše Janje Garnbret ne navede tudi razloga!? In spet se bodo lahko, po nepotrebnem, sprožila takšna ali drugačna ugibanja, ter polemike. Sam sumim na dve možni teoriji!? Prva in najbolj verjetna, da ...prikaži več poškodba Janjinega prsta le ni tako nedolžna kot je sprva kazalo, mogoče se je pojavila celo bolečina ali pa "le" oteklost!? Druga možnost, ki mi pade na pamet pa, da se je Janja na hitro odločila in že iz Pariza odšla skupaj s staršema!?

  • alojz73 20:07 11.avgust 2024.

    Lahko,da zaradi poškodbe prsta pa tudi psihične in fizične izčrpanosti.Je pa velika neumnost,da OKS ne da izjave.

  • nostradamus 19:56 11.avgust 2024.

    oks povsem neprimerna menjava janja si je zagotovo zasluzila da ponese zastavo

Sorodne novice