Šport > Olimpijske igre
3642 ogledov

Že pet dni ima kolajno, zdaj so ji odvzeli odličje

Jordan Chiles Profimedia
Mednarodno športno razsodišče je pritrdilo Romunom.

Ameriška telovadka Jordan Chiles je pred petimi dnevi osvojila bronasto kolajno na parterju. "Vzhičena sem. To je moja prva posamična kolajna na mojih drugih olimpijskih igrah," je bila navdušena Američanka.

A do brona je prišla na nekoliko nenavaden način. Sprva se je namreč tretjega mesta veselila romunska tekmica Ana Barbosu. Ta je že ponosno dvigala romunsko zastavo, ko so sodniki upoštevali pritožbo ameriških trenerjev, ki so želeli, da si sodniki še enkrat ogledajo izvedbo elementa, pri katerem so Chilesovi odbili nekaj desetink točke. Američanka je tako s petega napredovala na tretje mesto.

Romunski navijači so kasneje 'napadli' socialna omrežja ameriške telovadke, ki se je zaradi žalitev in obtožb nato odločila zapustiti omenjena omrežja.

A pravi udarec je še sledil. Romunska gimnastična zveza se je pritožila na Mednarodno športno razsodišče, ki je pritrdilo njihovi zahtevi, da je bila zahteva Američanov po ponovnem pregledu podana prepozno. Namesto v eni minuti se je to zgodilo štiri sekunde kasneje. CAS tako meni, da bi morali Chilesovi pripisati prvotno oceno, s tem pa bi bila peta, Barbosu pa bi osvojila bron.

Ana Barbosu | Avtor: Profimedia Profimedia

"Mednarodna gimnastična zveza bo določila uvrstitev glede na sprejeto odločitev sodišča in primerno temu podelila odličja," so zapisali pri Mednarodnem športnem razsodišču.

Romuni so imeli tudi željo, da bi se ponovno pregledala vadba njihove druge predstavnice Sabrine Voinee, želeli so, da bi tudi ona prejela bron. V tem pogledu jim CAS ni ugodil.

Na Mednarodni gimnastični zvezi se na odločitev CAS nekaj časa niso odzvali, nato pa so jo upoštevali. Chiles so oceno popravili na prvotnih 13.666, Barbosu pa bo dobila bronasto kolajno z oceno 13.766,

Zlato je sicer osvojila Brazilka Rebeca Andrade, srebro pa slovita Američanka Simone Biles.

Rebeca Andrade | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice