Šport > Olimpijske igre
3710 ogledov

Legendarni Slovenec komentiral sojenje, pri IHF mirno 'slavili' zmago Dancev

Aleks Vlah Profimedia
Sodniška odločitev ob koncu tekme med Slovenijo in Dansko je razburila kar nekaj ljubiteljev rokometa.

Slovenski vratar Klemen Ferlin je zaustavil strel s sedmih metov, ki ga je sprožil legendarni Mikkel Hansen, Slovenija pa je tik pred koncem drugega polčasa krenila v napad za izenačenje in podaljšek v polfinalu olimpijskega turnirja. Aleks Vlah je krenil proti golu, skočil, uspel streljati, a je bil ob tem nad njim storjen prekršek. Češka sodnika Vaclav Horaček in Jiri Novotny sta ob tem pokazala na devet metrov. Čas se je iztekel.

Slovenci so jezno protestirali, saj so smatrali, da so se Danci ubranili na nepravilen način, pri prekršku sta dva slovenska tekmeca stala znotraj ali pa povsem blizu šestmetrske črte. Čeha sta bila nekaj časa neodločna, nato pa sta si odšla pogledat posnetek zadnje akcije Slovencev. Kasneje sta potrdila svojo prvotno odločitev. Verjetno sta ocenila, da je bil prekršek sprva stojen še pred 'vratarjevim prostorom'.

Slovenci so tako ostali brez sedemmetrovke, ki bi lahko prinesla podaljšek, Borut Mačkovšek pa iz težkega položaja z devetih metrov seveda ni imel prave možnosti za izenačenje preko visokega danskega bloka.

Odločitev Dancev je marsikoga razburila, med vsemi nezadovoljnimi pa se je na socialnem omrežju X oglasil tudi legendarni slovenski rokometaš Dragan Gajić. "Kako to ni sedemmetrovka? Pet minut čiste kraje! Katastrofa!" je v dveh 'čivkih' zapisal Gajić. 

Tega je namreč razburila že odločitev, ki se je zgodila v prejšnjem napadu Slovenije, ko so Mateja Gabra prav tako zaustavili s potiskanjem znotraj šestih metrov. Na drugi strani Čeha nista bila tako usmiljena in sta dosodila že omenjeni kazenski strel, ki ga nato ni izkoristil Hansen.

Razmišljanje slovitega 'Gajota' so seveda podprli številni slovenski ljubitelji športa, a tudi tuji privrženci, seveda ne Danci, rokometne igre.

Med reakcijami na hrvaškem Indexu je eden od uporabnikov na primer zapisal: "Kraja, čista sedemmetrovka za Janeze v zadnjem napadu. Sodnika sta si vse skupaj še ogledala, očitno je, da je Danec z nogo v vratarjevem prostoru, a sta dosodila devet metrov. Resnično je rokomet šport, kjer je absolutno vse v rokah sodnikov. Groza."

"Sloveniji so sodili tako, kot da bi šlo za vaško ekipo. Danci se lahko zahvalijo sodnikom," pa se je v francoščini glasil eden od zapisov. 
 

index.hr, rokomet | Avtor: Index.hr Index.hr

 

Mednarodna rokometna zveza je kljub vsej polemiki mirno 'slavila' uvrstitev Dancev v finale, kjer se bodo trikratni zaporedni svetovni prvaki pomerili z Nemci. Slovenija bo v tekmi za tretje mesto zaigrala proti Španiji. Dvoboj bo na sporedu v nedeljo ob deveti uri zjutraj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • slavauk22 07:58 10.avgust 2024.

    sedaj so vsi drugi krivi ker so od začetka igre slabo igrali..........še dobro da so danci na koncu malce popustili .......lahko bi slovenija pušila za 10 golov.

Sorodne novice