Šport > Olimpijske igre
4241 ogledov

Slovenija do drugega odličja!

Vodišek Profimedia
Jadralec Toni Vodišek je osvojil srebrno odličje.

Po včerajšnji prestavitvi so se najboljši štirje v disciplini formula kite znova pomerili za odličja. V petkove boje je Toni Vodišek vstopil z najboljšim izhodiščem, saj je za zlato olimpijsko kolajno potreboval le eno zmago, Singapurec  Maximilian Maeder in Avstrijec Valentin Bontus dve, Italijan pa tri.

Že pred samimi dvoboji je Slovenec sicer dobil dve kazni, ki pa na razplet kasneje nista vplivali.

Prvo današnjo regato je nato dobil Avstrijec in se tako po zmagah izenačil s Slovencem, oba pa je tako od zlata ločila ena zmaga. Vodišek je nato v drugi današnji regati tvegal in se odločil za svojo smer, a se mu to ni izplačalo. Na prvi boji je bil zadnji, nato pa je še končal v morju. 

Bontus, ki je v finale krenil z ničlo v stolpcu zmag, je znova prvi prečkal ciljno črto in tako postal olimpijski prvak s tremi zmagami v finalu. S tem se je finale končal. Vodišek je tako osvojil srebro, to je trideseta kolajna za samostojno Slovenijo, Maeder pa bron.

Toni Vodišek | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice