Šport > Olimpijske igre
302 ogledov

Presenečenje v Parizu, Slovenka zmešala štrene najboljšim

Pia Babnik Anže Malovrh/STA
Slovenska golfistka Pia Babnik se je po zaslugi odlične igre povzpela na skupno četrto mesto in že diha za ovratnik virtualni imetnici bronastega odličja Lydii Ko.

Drugi dan štiridnevnega olimpijskega turnirja v golfu je z izvrstno igro prijetno presenetila 20-letna Ljubljančanka Pia Babnik. S šestimi udarci pod parom igrišča se je prebila tik pod vrh razpredelnice. Na četrtem mestu za bronasto medaljo oziroma Novozelandko Lydio Ko zaostaja en udarec.

Babnik je uvodni dan igrala dva udarca nad parom igrišča, danes pa je odlično odigrala zadnjih deset lukenj. Od dvanajste do šestnajste luknje je naredila pet birdiejev zapored.

"Res je bil dober dan. Že prvi dan sem rekla, da sem igrala boljše, kot se je pokazalo v rezultatu. Danes je bilo še veliko boljše in sem res zadovoljna z odigranim," je po 66 udarcih povedala Babnik.

"Nekaj žogic sem odigrala res blizu, pa tudi kakšna daljša je šla notri," je povedala 20-letna Ljubljančanka, ki je en udarec izgubila le na peti luknji. "Žogica je končala v travi, dobro sem reševala, eden od udarcev pa je bil malo premočan."

"Smo šele na polovici. Pred nami sta še dva dneva, imam priložnost, da svoj izid izboljšam in res se že veselim," je še dodala mlada slovenska reprezentantka.

Pia Babnik | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Tudi druga slovenska predstavnica, 27-letna Portorožanka Ana Belac je drugi dan igrala bolje kot prvi. Po petih izgubljenih udarcih na uvodnih 18 luknjah je danes igrala par igrišča National pri Parizu. Uvrščena je na 40. mesto.

"Sezono sem začela zelo dobro, sredi sezone pa sem se začela loviti. Glede na količino dela, ki sem jo vložila v svoj šport in svojo igro, je težko biti zadovoljen s povprečjem," je bila po drugem dnevu le delno pozitivna Belac.

V vodstvu je Švicarka Metraux Morgane z minus 8 (danes je igrala -6), na drugo mesto se je z najboljšim rezultatom dneva (-7) in skupno sedmimi udarci pod parom igrišča prebila Kitajka Yin Ruoning, tretja pa je Lydia Ko (danes -5), srebrna iz Rio de Janeira in bronasta iz Tokia 2021.

Vodilna po prvem dnevu domačinka Celine Boutier je danes igrala +4, pravo malo katastrofo pa je na šestnajsti luknji doživela vodilna igralka na svetu in branilka naslova iz Tokia Nelly Korda, ki je par 3 končala s sedmimi udarci. Skupno je zdaj pri rezultatu -2.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice