Šport > Olimpijske igre
2558 ogledov

Prvi polfinale odločen v zadnjih sekundah, sledi dvoboj Slovenije in Danske

Sebastian Heymann Profimedia
Nemci prvi finalisti rokometnega olimpijskega turnirja.

Nemška moška rokometna reprezentanca se je po zmagi proti Španiji s 25:24 (12:12) uvrstila v veliki finale olimpijskih iger. V nedeljskem finalu se bo pomerila z zmagovalko druge polfinalne tekme med Slovenijo in Dansko, ki se bo na stadionu Pierre Mauroy v Lillu drevi začela ob 21.30.

Absolutni junak nemške zmage je bil vratar Andreas Wolff. Skupno je zbral kar 22 obramb, zadnji gol na tekmi pa je prejel v 52. minuti, ko je Španija povedla s 24:23. Nato je 33-letni in 198 centimetrov visoki nemški vratar v zadnjih osmih minutah tekme zaklenil svoja vrata ter nanizal nekaj bravuroznih obramb za tesno nemško zmago nad tekmeci s Pirenejskega polotoka.

Pri izbrancih islandskega strokovnjaka na klopi nemške izbrane vrste Alfreda Gislasona je bil znova najbolj učinkovit Renars Uščins s šestimi goli, Johannes Golla in Juri Knorr sta prispevala po štiri zadetke.

rokomet | Avtor: Profimedia Profimedia

Nemčija se je tretjič uvrstila v veliki finale. V Los Angelesu 1984 je klonila proti nekdanji Jugoslaviji, v Atenah 2004 pa proti Hrvaški.

Pri Špancih, nosilcih štirih bronastih olimpijskih odličij iz Atlante 1996, Sydneyja 2000, Pekinga 2008 in Tokia 2021, je Daniel Fernandez dosegel pet, Agustin Casado in Ian Tarrafeta po štiri gole, vratar Gonzalo Perez de Vargas pa je zbral deset obramb.

V nedeljo se bo tekma za tretje mesto med poražencema današnjih polfinalnih tekem začela ob 9. uri, veliki finale pa bo na sporedu ob 13.30. Vse odločilne rokometne tekme na olimpijskih igrah v Parizu so v 220 kilometrov oddaljenemu Lillu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice