Šport
552 ogledov

Po velikem razočaranju na OI Benjamin Savšek vrnil udarec

Benjamin Savšek Profimedia
Savšek zmagal na tekmi svetovnega pokala v Ivrei.

Kanuist Benjamin Savšek je na četrti tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v italijanski Ivrei dokazal, da nesrečni dogodek na olimpijskih igrah v Parizu ni vzel volje. Sedemintridesetletni Ljubljančan, aktualni svetovni prvak, je v Italiji premagal vso konkurenco in zabeležil svojo šesto zmago v svetovnem pokalu.

Z enim dotikom vratc je Francoza Yohanna Senechaulta premagal za dobro sekundo, tretje mesto je zasedel domačin Raffaello Ivaldi. Slovenski uspeh sta dopolnila Luka Božič s petim in Žiga Lin Hočevar z desetim mestom. Slednji, najhitrejši v polfinalu, je bil na dobri poti, da zabeleži novo zmago, a je imel v zadnjem delu zahtevne proge težave, sodniki so ga kaznovali s pribitkom 50 sekund.

Vseeno se je prebil na drugo mesto skupnega seštevka, za vodilnim Slovakom Matejem Benušem, ki se tokrat ni uvrstil v finale, pred zadnjo tekmo v Seu d'Urgellu, kjer bodo točke dvojne, zaostaja le tri točke. Božič je z zaostankom 11 točk četrti, Savšek pa zaostaja 18 točk in je peti.

Pri dekletih se je med Slovenkami najbolj izkazala Eva Alina Hočevar, zasedla je četrto mesto, Lea Novak pa je s šestim mestom prišla do najboljše uvrstitve na tekmah svetovnega pokala. Alja Kozorog je zasedla 12. mesto, za finalom je zaostala 17 stotink. Prepričljivo je zmagala Čehinja Gabriela Satkova.

Popoldne bodo tekmovali še kajakaši in kajakašice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.