Šport
237 ogledov

Prvi igralec sveta padel na testu, a bil nato oproščen

Jannik Sinner Profimedia
Jannik Sinner oproščen jemanja dopinga.

Prvi igralec na svetu Italijan Jannik Sinner je bil aprila pozitiven na dopinškem testu, vendar ga je neodvisna preiskava teniške protidopinške agencije oprostila, saj je nezavedno užival snov, ki jo je uporabljal njegov fizioterapevt, je sporočila tiskovna služba italijanskega teniškega igralca.

Snov, ki je bila v dveh testih v razmaku osmih dni najdena v telesu Sinnerja na teniškem turnirju v Indian Wellsu, je bila clostebol, anabolično sredstvo, ki pomaga pri rasti mišične mase oziroma moči in je na seznamu Mednarodne protidopinške agencije, je še sporočila International Tennis Integrity Agency (ITIA), ki vodi antidopinški program pri teniških zvezah ATP, WTA, ITF in na grand slamih.

Jannik Sinner, ki je danes zmagal na velikem turnirju v Cincinnatiju, je pojasnil, da je snov prišla v njegov sistem zaradi kontaminacije s strani člana ekipe, ki je na njegovo kožo nanesel pršilo, ki ga je v Italiji mogoče dobiti brez recepta.

Jannik Sinner | Avtor: Profimedia Profimedia

Po posvetovanju z znanstvenimi strokovnjaki, ki so ugotovili, da je bila razlaga verodostojna, ITIA ni nasprotovala prošnji igralca za umik začasne suspenzije, piše italijanska agencija Ansa.

Sinner bo izgubil denarno nagrado za uvrstitev v polfinale omenjenega turnirja marca letos v ZDA ter 400 točk za lestvico ATP in bo lahko brez drugih posledic nadaljeval z nastopi, še poroča Ansa.

Najboljše teniške igralce naslednji teden čaka zadnji letošnji turnir za grand slam, odprto prvenstvo ZDA v New Yorku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice