Šport
5360 ogledov

Đokovićeva odločitev Srbe spravila do solz

Novak Đoković Profimedia
Novak Đoković je kot olimpijski zmagovalec za Srbijo upravičen do visoke denarne nagrade, javnost pa je navdušena nad tem, kar bo storil z denarjem.

Najuspešnejši tenisač vseh časov Novak Đoković se je pri 37 letih dokopal do naslova olimpijskega prvaka, potem ko je v velikem finalu po dveh podaljšanih igrah ugnal 16 let mlajšega izzivalca Carlosa Alcaraza. Za Đokovića je bila to druga posamična medalja na olimpijskih igrah po bronu leta 2008 v Pekingu. 

Srbski veteran je z zmago na olimpijskem turnirju izpolnil svoje sanje in dodal poslednji košček mozaika svoji nadvse uspešni karieri. Olimpijsko zlato je bilo namreč edina še manjkajoča prestižna lovorika v njegovi zbirki, zdaj pa je v svetu profesionalnega tenisa resnično osvojil čisto vse, kar se osvojiti da.

Đoković je po še enem izjemnem uspehu dejal, da ni povsem prepričan, kako dolgo bo še trajala njegova kariera, ob tem pa ne izključuje možnosti, da bi čez štiri leta v Los Angelesu branil naslov olimpijskega prvaka.

Novak Đoković Pariz 2024 zlata medalja Izpolnil cilj Šport Đoković: "Če sem iskren, ne vem ..."

Đoković je kot osvajalec olimpijskega zlata upravičen tudi do lepe denarne nagrade. Srbija je v tem pogledu med najbolj radodarnimi udeleženkami olimpijskih iger, saj bo prejemnikom zlatega odličja v individualnih panogah izplačala kar 200.000 evrov.

Čeprav znesek ni zanemarljiv, je to vseeno drobiž v primerjavi z denarnimi nagradami, ki jih tenisači prejmejo ob vidnejših uspehih na najprestižnejših teniških turnirjih na svetu.

olimpijske medalje Dodatna motivacija Šport Številke so zunaj: toliko denarja prinašajo slovenska odličja na OI Zlata medalja Finančni vidik Šport Znano, koliko so vredne medalje na olimpijskih igrah

Kot poročajo srbski mediji, Đoković olimpijskega honorarja ne bo pospravil v svoj žep. Odločil se je namreč, bo celoten znesek daroval v dobrodelne namene in tako denar raje namenil tistim, ki ga najbolj potrebujejo. S svojo nesebično potezo je požel val odobarvanja tako s strani srbske kot svetovne javnosti.

"To je samo še ena pozornosti in hvale vredna poteza, s katero je Novak Đoković spet pokazal svojo veličino in zaradi katere bo celotna Srbija točila solze sreče," so zapisali pri Kurirju.

Đoković | Avtor: Epa Epa

Đokoviću, ki je s turnirskimi nagradami zaslužil več kot katerikoli igralec v zgodovini, v tej fazi kariere denar bržkone ne predstavlja nobene motivacije več, vendar ga naprej žene ljubezen do športa in z njim povezane emocije, k so še toliko močnejše ob uspehih z državnim grbom.

"Nikoli nisem mogel obupati nad sanjami, da bi osvojil to zlato medaljo, tako kot ljudje v Srbiji niso nikoli obupali nad mano. Skupaj smo verjeli v nemogoče. Čeprav je medalja v mojih rokah, želim vsem Srbom sporočiti, da pripada vsem nam. Zastopati svoj narod je največja čast na svetu. Ta medalja, ti trenutki, to življenje - nič od tega ne bi bilo mogoče brez vaše neomajne podpore. To je zaradi vas. To je za vas," je rojakom še sporočil olimpijski prvak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • atamama 18:23 08.avgust 2024.

    To je človek, ki je domoljub ker ...''200.000 evrov. Čeprav znesek ni zanemarljiv, je to vseeno drobiž v primerjavi z denarnimi nagradami, je vseeno nastopal za svojo državo. Kaj pa naš ''domoljub'' izpod klanca? Poskuša z drobižem oprat ime.....