Šport
760 ogledov

Agassijev dolg jezik ukradel šov v spopadu generacij

Profimedia
Naveza Novak Đoković / John McEnroe je v ekshibicijskem dvoboju štirih različnih generacij v New Yorku porazila dvojec Carlos Alcaraz / Andre Agassi.

Novak Đoković in John McEnroe sta na ekshibicijskem dvoboju pred zadnjim teniškim grand slamom sezone, odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku, premagala Carlosa Alcaraza in Andreja Agassija. Dvoboj je bil odločen v podaljšani igri, ki sta jo Đoković in McEnroe dobila z 10:8.

Omenjena četverica ima skupaj 43 posamičnih grand slamov, vključno z 11 naslovi na OP ZDA.

Pred začetkom dvoboja v Flushing Meadowsu se je Agassi pošalil na račun svoje forme in dejal, da zaupa Alcarazu v zmago na dvoboju.

"Komaj čakam, da ga spremljam, kako bo moral pokrivati celotno sodišče," je dejal zdaj 54-letni zvezdnik.

Sinner Težave Šport Velik zasuk! Prvi igralec sveta še ni povsem izven nevarnosti

Đoković in McEnroe, ki je bil vidno v boljši formi od Agassija, so zapisali pri agenciji EFE, sta prevladovala na začetku dvoboja in povedla s 5:0.

Igralci so nosili mikrofone, da je množica lahko poslušala njihove pogovore, in Agassi je bil med četverico daleč najbolj zgovoren.

"Kako to, da nikoli ne zgrešiš?" je po več bekend-izmenjavah vprašal Đokovića, potem ko jih je Srb dobil.

"Daj no, Carlos, potrudi se malo, jaz opravljam vse delo na igrišču," se je pošalil z Alcarazom, potem ko je izgubil vse uvodne točke.

"Pošlji žogico raje drugemu tipu," je dodal, sklicujoč se na McEnroeja.

Đoković mu ni ostal dolžan. "Eh, za naju je to prelahko," je po dominantnem začetku v smehu dejal srbski zvezdnik.

Stefanos Cicipas Brez milosti Šport Cicipas prosil AI, naj ga skritizira, odgovor je čista komedija

Alcaraz in njegov partner sta preostanek dvoboja le vzela nekoliko resneje in se približala na 8:9, vendar je bil spet Agassi tisti, ki je zapravil njun trud.

Enaindvajsetletni Alcaraz se ni še niti rodil, ko sta Agassi in McEnroe zmagovala na turnirjih za grand slam.

To je bil tudi prvi dvoboj Đokovića po zmagi v finalu olimpijskega turnirja nad Alcarazom.

"Ko sva končala finale, sem Carlosu na mreži rekel, da sem mu zelo hvaležen, ker mi je dovolil osvojiti zlato. On bo imel verjetno tri zlate medalje, preden se bo upokojil," je po dvoboju dejal Đoković.

Žreb za odprto prvenstvo ZDA je na sporedu danes, prvi nosilec bo Italijan Jannik Sinner, drugi Đoković, tretji pa Alcaraz.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.