Šport
14678 ogledov

Garnbret tako ne more več, odločila se je za spremembo

Janja Garnbret Profimedia
Najboljša slovenska športnica Janja Garnbret zapušča rodni kraj in se seli bližje slovenski prestolnici.

Dvakratna olimpijska prvakinja v športnem plezanju Janja Garnbert zapušča rodno Koroško. Kot poročajo Slovenske novice, si bo najuspešnejša slovenska udeleženka poletnih olimpijskih iger v Parizu nov dom ustvarila v osrednji Sloveniji na meji med Ljubljanskim barjem in Polhograjskim hribovjem.

Janja Garnbret Pariz 2024 Šport Slovenski olimpijci doma, Garnbret razkrila, zakaj ni nosila zastave

Odločitev za selitev je, kot je za omenjeni medij pojasnila Janjina mama Darja Garnbret, predvsem pragmatične narave, saj njena hči ogromno časa preživi na cesti. Z menjavo lokacije se bo slovenska šampionka izognila dolgim večernim vožnjam ter tako pridobila dragoceni čas za nujno potrebni počitek.

"V Šmartnem ima še vedno svoj dom, ampak domov se je vozila ob desetih, enajstih zvečer, ob sedmih naslednje jutro pa je morala že iti. Na dan naredi 400 km. Nonstop je na cesti, kar ni v redu, ne spočije si," je za Slovenske novice potožila mama dvakratne olimpijske prvakinje.

Janja Garnbret | Avtor: Profimedia Profimedia

"Iskali smo vsepovsod, nato pa sem videla oglas za to parcelo," je povedala Darja in razkrila, da so se z Logom pri Brezovici pobliže spoznali že pred mnogimi leti: "Prej smo se že vozili tja, ko je hodila na tekme. In ko sem našla oglas, smo šli pogledat. To je tako lep kraj, ljudje so prijazni. Lokacija je odlična, ko smo jo našli, je Janja rekla to je to - ker je proti Verdu pa proti Ljubljani, prav za njene poti. Ta parcela je kot nalašč za Janjo. Spominjala jo bo na dom."

Garnbret so po vrnitvi z olimpijskih iger na veličasten način sprejeli v Slovenj Gradcu, kjer je tudi častna občanka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • karantanc56 16:14 19.avgust 2024.

    Očitno ji je Katrca zrihtala. Čisto poceni.

  • Kmodri_ 16:04 19.avgust 2024.

    Sem glede na naslov pomislil, da se je športno upokojila.