Šport
41639 ogledov

Vrhunski srbski športnik se je med tekmo utopil, kamere ujele tragedijo

Lazar Đukić Profimedia
Srbski športnik je tragično preminil med tekmovanjem v Teksasu.

Srbski športnik Lazar Đukić je v četrtek zjutraj umrl med plavalnim delom tekmovanja CrossFit v Fort Worthu v zvezni državi Teksas v ZDA, je sporočila znana fitnes organizacije.

"Zelo smo prizadeti zaradi smrti Lazarja Đukića. Naša srca so z njegovo družino, prijatelji in drugimi športniki," je organizacija zapisala na družbenem omrežju X.

Osemindvajsetletni Srb se je v četrtek zjutraj med plavanjem, sicer večdnevnem tekmovanju, tik pred ciljem potopil pod vodo in se ni več pojavil na površju, tragedijo pa so ujele tudi kamere. Kasneje so v reševalni akciji iz jezera potegnili truplo, za katero se je izkazalo, da gre za Dukića.

CrossFit je sporočil, da v celoti sodeluje z oblastmi in po svojih najboljših močeh v teh trenutkih podpira družino. Do konca četrtka so bila tekmovanja prekinjena, CrossFit pa zaenkrat še ni navedel, ali se bo tekmovanje nadaljevalo.

Javnost je sicer šokiralo dejstvo, da na samem dogodku ni bilo prisotnih reševalcev iz vode na vodnih skuterjih, ki bi lahko posredovali, po pričanju očividcev pa je tragedijo prvi opazil eden izmed gledalcev, ki je celo skočil v vodo na pomoč nesrečnemu Srbu, a ga je eden izmed reševalcev pri tem zadržal.

Đukić sicer velja za enega najboljših športnikov CrossFita, ki je praktično postavil Srbijo na zemljevid tega športa. Bil je 88. na svetovni lestvici, tretji med Srbi, in je letos zmagal v evropskem polfinalu tega tekmovanja.

Igre CrossFit so sicer letno športno tekmovanje v lasti podjetja CrossFit, LLC. Športniki tekmujejo v nizu dogodkov, kot so različni CrossFit treningi (sestavljeni iz vaj za presnovo, dvigovanja uteži in gimnastičnih gibov), ter tudi v drugih športih, kot so plavanje, tek in kolesarstvo.

Dogodki na splošno niso razkriti do začetka iger, lahko pa vključujejo nepričakovane elemente, ki so zasnovani tako, da testirajo športnikovo telesno pripravljenost. Zmagovalci CrossFit iger si prislužijo denarne nagrade in naziv "Fittest on Earth".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri_ 21:10 09.avgust 2024.

    Pač prispevek srbinov k zeleni agendi...

  • bleki 12:17 09.avgust 2024.

    To pa je nesreča, sožalje svojcem.