Šport
2221 ogledov

Bolezen vzela šestkratnega svetovnega prvaka

Ray Reardon Profimedia
Umrl je šestkratni prvak v snookerju Ray Reardon.

Šestkratni svetovni prvak v snookerju, Valižan Ray Reardon, je minuli vikend umrl po bitki z rakom, je potrdila njegova žena Carol. Reardon je bil star 91 let. Nekdanji rudar in policist je prevladoval v svetu snookerja v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Svet snookerja se mu je poklonil na družbenih omrežjih, vključno z nekaterimi največjimi legendami tega športa in zdajšnjimi zvezdniki. Pri vodstvu turneje World Snooker Tour so tako zapisali: "Ray Reardon, ki velja za enega najboljših igralcev v zgodovini, šestkratni svetovni prvak, je umrl pri 91 letih."

Reardon je šest svetovnih naslovov osvojil med letoma 1970 in 1978. Upokojil se je leta 1991 pri 58 letih, a ostal v tem športu, med drugim je z nasveti pomagal največjemu zvezdniku snookerja Ronnieju O'Sullivanu do svetovnega naslova 2004. Tudi lovorika za zmagovalca na odprtem prvenstvu Walesa se od leta 2016 imenuje po Reardonu, enemu največjih igralcev vseh časov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice