Šport
1068 ogledov

Znan še zadnji polfinalist, dve veliki presenečenji v ženski konkurenci

Alexander Zverev Epa
V polfinalu Pariza tudi Zverev, Andrejeva in Paolinijeva.

Polfinalist odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu je tudi Alexander Zverev. Nemec je v sredo pozno zvečer ugnal Avstralca Alexa de Minaura s 6:4, 7:6 (5), 6:4 ter se prvi lovoriki na turnirjih za grand slam približal na morebitni dve zmagi. "Vesel sem, da sem spet v polfinalu, srčno pa upam, da bom lahko enkrat končno zmagal," je po tekmi z nasmehom povedal Zverev, ki je v polfinalu Roland Garrosa že četrtič zaporedoma.

Olimpijski prvak se bo v petek za preboj v finale pomeril z Norvežanom Casperjem Ruudom, ki se je lahko dobro odpočil, saj je bil v četrtfinalu po poškodbi srbskega zvezdnika Novaka Đokovića prost. Zverev je v mnogo težjem položaju. Za to ni kriv le triurni četrtfinalni dvoboj z Avstralcem, ampak predvsem prejšnja dva nastopa, v katerih je moral za napredovanje odigrati vseh pet nizov.

Alexander Zverev | Avtor: Epa Epa

Nemec tokrat ni prepričal in kot pišejo mediji, je bil na trenutke zelo nezbran, kar bi lahko bila posledica utrujenosti. Sledilo je preveč napak in nepotrebno izgubljenih točk. Najbolj očitno je bilo to morda v drugem nizu pri izidu 5:6 in 40:40, ko si je Zverev vzel preveč časa za servis in prejel opomin. A v pravem trenutku je bil Nemec na mestu in se vrnil v igro, tudi pri zaostanku z 0:4 v podaljšani igri drugega niza. V tretjem nizu je Zverev pri vodstvu s 5:3 serviral za zmago, a neuspešno, je pa takoj nato za zmago tekmecu sam odvzel servis.

"Zelo pomembno je, da bom v polfinalu telesno 100- odstotno pripravljen. Zaenkrat se počutim dobro in upam, da tako tudi ostane. Seveda pa sem vesel, da sem dosegel zmago v treh nizih. Vem, da bom moral za zmago v polfinalu pokazati svojo najboljšo igro," je še dejal Zverev, ki ga je lani v polfinalu Pariza izločil prav Ruud.

 

Dve presenečenji v ženski konkurenci

Na odprtem prvenstvu Francije v Parizu sta bila v sredo na sporedu še dva ženska dvoboja v posamični konkurenci. Veliko presenečenje sta pripravili Italijanka Jasmine Paolini in Rusinja Mira Andrejeva, ki sta v četrtfinalu izločili četrto in drugo nosilko Jeleno Ribakino in Arino Sabalenko.

Za Paolini in Andrejevo je to sploh prvi polfinale na turnirjih velike četverice. Obe igralki se bosta na grand slamih sploh prvič pomerili med sabo. Zadnji dvoboj sta odigrali 29. aprila letos v Madridu, kjer je bila z 2:0 v nizih boljša sedemnajstletna Rusinja. Polfinalni dvoboj bo na sporedu v četrtek.

Mira Andrejeva | Avtor: Profimedia Profimedia

Andrejeva je sicer na letošnjem Rolandu Garrosu dosegla kar nekaj mejnikov, saj je najprej postala najmlajša udeleženka četrtfinala po letu 2005, zatem pa še najmlajša polfinalistka po letu 1997. Nasproti ji je sicer stala nekoliko obolela Belorusinja Arina Sabalenka, kar je ruska najstnica s pridom izkoristila in slavila s 6:7 (5), 6:4 in 6:4 v nizih. Za veliko navdušenje na igrišču Philippa Chatrierja je poskrbela ob koncu dvoboja, ko je odločilno točko dosegla z lobom. "Danes sva s trenerjem pripravila poseben načrt, a si ga nisem zapomnila. Enostavno sem igrala tako, kot mi je odgovarjalo," je po koncu dvoboja dejala Andrejeva.

Podobno presenečenje je pripravila tudi Italijanka Jasmine Paolini, ki je bila s 6:2, 4:6 in 6:4 bila boljša od naturalizirane Kazahstanke, sicer pa Rusinje Jelene Ribakine. Italijanka je posebej močno dominirala v prvem nizu, ko ni naredila nobene neizsiljene napake. "Moji občutki so neverjetni," je po dvoboju dejala Paolini, ki se na grand slamih doslej še nikoli ni prebila v četrtfinale.

Jasmine Paolini | Avtor: Profimedia Profimedia

Italijanka je z zmago nad Ribakino nadaljevala izjemen teden za italijanski tenis, saj se je v polfinale uvrstil tudi njen rojak Jannik Sinner, ki se bo v petek ob 14.30 pomeril s Carlosom Alcarazom. Tako ima italijanski tenis na turnirjih velike četverice prvič predstavnika v polfinalu tako v ženski kot tudi v moški konkurenci.

V ženski konkurenci bo v četrtek ob 15. uri na sporedu še prvi polfinalni dvoboj med Poljakinjo Igo Swiatek in Američanko Coco Gauff.

* Moški, četrtfinale:
Alexander Zverev (Nem/4) - Alex de Minaur (Avs/11) 6:4, 7:6 (5), 6:4.

* Ženske, četrtfinale:
Jasmine Paolini (Ita/12) - Jelena Ribakina (Kaz/4) 6:2, 4:6, 6:4;
Mira Andrejeva (Rus) - Arina Sabalenka (Blr/2) 6:7 (5), 6:4, 6:4

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice