Svet
8460 ogledov

35-letnega požigalca prijeli na avtobusu, požara ni zanetil prvič

kanader gašenje požara Hrvaška Profimedia
Požar je zanetil v gozdu ob apartmajskem naselju in hotelu Medena, v katerem je nastanjenih okoli 2500 turistov, v bližini pa je tudi kamp z okoli 1900 gosti.

Požar, ki je v četrtek izbruhnil pri dalmatinskem mestu Trogir, je lokaliziran, a še ni pogašen. Na požarišču dežura šest gasilcev, je danes za hrvaško tiskovno agencijo Hina povedal poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Trogir Marin Buble. Policijska preiskava je potrdila, da je bil požar podtaknjen, storilca pa so prijeli.

V požaru je pogorelo okoli osem hektarjev borovega gozda.

Policijska preiskava je potrdila, da je požar namerno povzročil 35-letni hrvaški državljan. Z vžigalnikom je na dveh mestih v gozdu zanetil ogenj, ki se je potem razplamtel v požar. Policija ga je v soboto pridržala, prijeli so ga na avtobusu.

 

Požar je zanetil v gozdu ob apartmajskem naselju in hotelu Medena, v katerem je nastanjenih okoli 2500 turistov, v bližini pa je tudi kamp z okoli 1900 gosti. Gasilci so s hitrim posredovanjem po navedbah uprave kompleksa Medena preprečili katastrofo.

Aretirali požigalca | Avtor: mup.hr mup.hr
Ni prvič, da je zanetil požar, Dalmatinski portal je poročal, da je bil leta 2013 v zaporu zaradi požiga, a je bil za to kaznivo dejanje rehabilitiran, tako da tega niso mogli uporabiti kot podlago za pripor.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • bobubob 15:23 21.julij 2024.

    Tega piromana bi poslal na pogozdovanje. Kar tam, kjer je podkuril. Za nekaj let, 8 ur dnevno. Podobno bi morali storiti tudi z raznoraznimi vandali, ki bi čez dan v rumenih uniformah postavljali nazaj table, popravljali ograje...čistili parke...eh, seveda pa ...prikaži veča ne bi pozabil tudi na naše vojne hujskače (delo v bolnicah, vojnih rehab centrih..), pa seveda nenazadnje tudi na naše 'borce proti virusu', tako one v belih haljah kot izdajalske izvoljence ljudstva, ki jim Tujec pomeni več od Slovenca.

  • Avatar Red Hiney
    red 14:48 21.julij 2024.

    @MS; jaz bi pustil da zgori. V poduk drugim.

  • Avatar MS
    MS 14:12 21.julij 2024.

    Najbolj realen in praktičen pouk za tega kretena bi bil da se ga priveže na grmado in podkuri pod njm toliko časa da ga dobro osmodi in dokler ne začne cvilit! Potem ga odvezat in še dobro nalomit! Le take ...prikaži veče metode lahko prevzgojijo take kretene!