Svet
7417 ogledov

Brata sta odšla na kopanje, starejši se žal ne bo več vrnil

Utopitev
Prvi je v vodo stopil 18-letnik, ki se je začel utapljati. Brat mu je priskočil na pomoč ...

V nedeljo po nogometnem turnirju v Livnu v Bosni in Hercegovini se je v jezeru utopil mladenič, piše Avaz.ba. Nesreča se je zgodila, ko sta se brata iz Livna med vračanjem s turnirja odločila osvežiti v jezeru Mandek, približno sedem kilometrov od mesta. Do jezera, ob katereem je bilo takrat kakih deset kopalcev, sta se pripeljala s kolesi.

Po navedbah iz policijske preiskave sta se odločila za kopanje v delu jezera, kjer plitvin skorajda ni. V vodo je najprej stopil 18-leetnik, ki se je začel utapljati. Njegov 24-letni starejši brat ga je nemudoma odšel reševat, a ker sta bila oba slaba plavalca, sta kmalu izginila v jezeru. Šele po nekaj minutah, ko so ostali kopalci opazili, da ju ni na gladini vode, se je začelo dramatično iskanje.

Mlajšega brata so takoj našli in ga začeli oživljati na obali, iskanje drugega pa je zaradi blata in slabe vidljivosti trajalo dlje. Čez nekaj časa so ga tudi našli, potrebnon ga je bilo oživljati. 

Mladenič je kljub velikim naporom zdravnikov oddelka za anestezijo, reanimacijo in intenzivno terapijo, kjer je bil hospitaliziran od nedelje, izgubil bitko za življenje. V bolnišnici zdravijo tudi njegovega mlajšega brata, ta ni v življenjski nevarnosti. 

bazen voda obroč Tragično Svet V bazenu se je utopil 12-letni deček sveča plamen Tragično Šport Utonil znani slovenski športnik, dočakal je le 33 let

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.