Svet
21836 ogledov

Makarska: gorela jahta, katere najem na teden stane 90 tisočakov

Makarska, Požar na jahti Pixsell
Zagorelo je ponoči, gašenje potekalo še ves dopoldan.

Tri minute pred polnočjo je na privezu v makarskem pristanišču zagorela motorna jahta. V tistem trenutku so bile na 24 metrov dolgem plovilu tri osebe, ki niso bile poškodovane, piše Dalmatinski portal. Jahta je, piše Slobodna Dalmacija, v lasti Mišela Čolaka, lastnika podjetja Feal iz Širokega Brijega, ki ima stanovanje v Makarski in se ukvarja s stanovanjsko gradnjo.

Jahta je bila vso zimo privezana v pristanišču, 12 ur pred požarom pa je v pristanišče vplula s šestimi gosti, ki so jo najeli. Tedenski najem stane okoli 90 tisoč evrov.

Ladja ni zgorela, ker je bil en njen del pod morjem. Obrnila se je namreč na bok in delno potopila v plitvem morju. Gasilci so morali na koncu na pomoč poklicati bager, ki je naredil luknjo skozi lupino in s tem dovolil vdor vode, ki je pogasila ogenj. 

Na terenu so bile vse mestne službe in gasilci. Ladjo so obdali z bojami za primer razlitja goriva in maziv. Pristojni prosijo meščane in turiste, da se ne približujejo mestu požara.

Vzrok požara bo policija ugotovila po preiskavi, ki se bo začela, ko bodo to dovoljevale okoliščine.

Vodni skuter Žalostno Svet Tragično slovo Slovenca na Hrvaškem. Nesreča vodnega skuterja Hrvaške avtoceste Na pot? Svet Hrvaška dviguje cestnine. To so podrobnosti Hrvaška policija Dva incidenta Svet Pijani Slovenec pri Biogradu mimoidočim kazal spolovilo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 19:36 29.junij 2024.

    To mu je kak dober prijatelj naredu..

  • Kmodri_ 16:53 29.junij 2024.

    Lepe ladje lepo gorijo!