Svet
102 ogledov

Jedel kot nor: padel nov rekord v goltanju hot dogov

Joey Chestnut Takeru Kobayashi Profimedia Joey Chestnut in Takeru Kobayashi na tekmovanju v Las Vegasu.
Američan redno ruši rekorde, tokrat je obenem ugnal velikega izzivalca.

Američan Joey Chestnut je na tekmovanju v goltanju hot dogov v Las Vegasu podrl lasten rekord, potem ko je v desetih minutah vase pospravil 83 hrenovk v štručkah. Njegov izzivalec, Japonec Takeru "Tsunami" Kobayashi jih je medtem pojedel "zgolj" 66, poročajo ameriški mediji.

40-letni Chestnut je z zmago podrl lasten rekord, ki ga je postavil leta 2021, ko je pojedel 76 hot dogov. "Že več let se trudim doseči 80 hot dogov," je povedal prvak, ki je za nagrado prejel pokal in ček v višini 100.000 dolarjev (približno 90.490 evrov).

Preden se je Chestnut leta 2007 prebil v ospredje, je na sceni tekmovalnih jedcev hod dogov kraljeval Kobayashi, eden od pionirjev tekmovanja Nathan's Famous Hot Dog Eating Contest, ki tradicionalno poteka v New Yorku na dan ameriške neodvisnosti in na katerem je Chestnut slavil že šestnajstkrat.

Na letošnji izvedbi tekmovanja Chestnut zaradi spora z organizatorji, povezanega z njegovo sponzorsko pogodbo s podjetjem za mesne nadomestke Impossible Foods, ni smel nastopiti, zato sta se rivala pomerila na ločenem dvoboju v Las Vegasu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Naklonsky 13:51 03.september 2024.

    Ah, po naslovu sodeč sem bil prepričan da gre za Mravljevca…

Sorodne novice