Šport > Euro 2024
2287 ogledov

Padel absolutni rekord: toliko Slovencev je bilo v Münchnu!

EURO2024 Saša Despot Veselje po golu Slovenije.
Še na nobeni nogometni tekmi seni zbralo toliko slovenskih navijačev kot na srečanju proti Srbiji.

Obračun drugega kola skupine C med Slovenijo in Srbijo (1:1) je minil v odličnem navijaškem vzdušju. Na razprodani Fussball Areni je bilo 66.000 gledalcev, od tega okoli 20.000 Srbov.

Slovencev je bilo še več kot na tekmi proti Danski v Stuttgartu. Že pogled na tribune na začetku tekme je dal vedeti, da bodo imeli izbranci Matjaža Keka sijajno podporo.

Slovenski navijači so bili skozi večino tekme bolj glasni od srbskih, temu je botroval tudi ugoden rezultat. Večjih incidentov ni bilo, le nekaj odvrženih plastičnih kozarcev je zmotilo potek srečanja.

Največje varnostne probleme je povzročil eden od navijačev Srbije, ki je v prvem polčasu pritekel na igrišče in se napotil proti Janu Oblaku. Dva varnostnika sta ga ustavila, da so ga popolnoma umirili pa sta morala priteči še dva. A dogodek ni zmotil tekme, saj se je v tem času igra odvijala na drugi polovici.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Po tekmi je predstavnik Nogometne zveze Slovenije podal uraden podatek o številu slovenskih navijačev. Bilo jih je kar 20.170, kar je absolutni rekord slovenske reprezentance.

V Sloveniji je največji stadion v Stožicah, ki sprejme 16.000 gledalcev. Na sončni strani Alp tako ni objekta, ki bi sprejel toliko ljubiteljev nogometa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice