Svet
4978 ogledov

Na letalu tako pretepel partnerko, da so preusmerili let

Aer Lingus letalo Facebook Letalo družbe Aer Lingus.
Na letu iz Berlina proti Mallorci se je zgodil incident, ki je spremenil potovalni načrt.

V soboto je bilo letalo družbe Aer Lingus na poti iz Berlina proti španski Mallorci, a je pred pristankom na Balearih moralo pristati v francoskem Nantesu, poroča El Perímetro. Razlog za spremembo načrta je bil fizični napad.

Britanski par na letalu se je med potjo sprva močno sporekel in se glasno obkladal z žalitvami. Posredovala je posadka letala, a Britancev niso uspeli umiriti. Spor je eskaliral in prišlo je do fizičnega napada. 

Potniki so najprej opazili žensko, z obrazom med dlanmi, ki je vstala s sedeža in odšla proti stevardesi. Ta ji je nudila pomoč in o dogodku obvestila pilota. Slednji je obvestil kontrolo leta in dobil navodilo, da mora nujno pristati v francoskem Nantesu, nad katerim so ravnokar leteli.

Letalo je nato res pristalo na letališču Nantes Atlantique, kjer so napadalnemu moškemu odvzeli prostost zaradi domnevnega napada, poškodovano žensko pa prepeljali v bolnišnico. Na letalo je vstopilo več policistov in aretiralo moškega, navaja Última Hora.

Letalo je svojo pot nadaljevalo šele čez nekaj ur, ko se je iz zahodne francoske obale vendarle odpravilo proti Mallorci.

Na letalu je bila tudi mlada rugby ekipa Pontent de Palma, gre za fante stare 14 in 15 let. Skupaj z družinami se je ekipa vračala s pripravljalnega kampa in na žalost doživela zelo neprijetno izkušnjo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Metod Kvargl
    metod1 12:26 29.julij 2024.

    A več palicajev se je vsipalo na britanca?! Zgleda, da za fairplay še niso slišali. No.., saj niso še nikjer...