Svet
3762 ogledov

Nadzorna kamera posnela trenutek napada na Harkov

Harkov Profimedia
Napad na Harkov je viden tudi na nadzorni kameri: mimoidoči zaradi udarnega vala poskočijo.

Po sobotnem napadu na ukrajinsko mesto Harkov, v katerem je umrlo več ljudi, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski v nagovoru v soboto zvečer pozval k čimprejšnji dobavi vojaške pomoči, predvsem zračne obrambe. Ukrajina je medtem ponoči izvedla zračne napade na območje Rusije.

Trenutek napada na Harkov je zabeležila tudi nadzorna kamera.

Zelenski je v tradicionalnem večernem nagovoru priznal, da je Ukrajina sicer okrepila vojaško zmogljivost na področju uničevanja ruskih oporišč tik za mejo, od koder ruske sile izstreljujejo rakete. Kljub temu pa so od začetka junija zabeležili 2400 napadov na Ukrajino z ruskimi vodenimi jadralnimi bombami, je dodal.

Prepričan je, da bi moral Zahod sprejeti več odločitev glede dobave opreme, s katero bi Ukrajina okrepila zračno obrambo. Zelenski si želi predvsem ameriške sisteme patriot, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ob tem je Zelenski obsodil še sobotni napad na stanovanjsko stavbo v središču Harkova, v katerem so po njegovih besedah umrli trije ljudje. Po podatkih lokalnih oblasti pa jih je bilo še 56 ranjenih.

V napadu naj bi umrli inštruktorji in vojaki

Ukrajina je medtem ponoči izvedla zračne napade na rusko regijo Brjansk, je sporočil tamkajšnji guverner Aleksander Bogomaz. Kot je pojasnil, je ruska zračna obramba skupno uspela sestreliti več kot 20 ukrajinskih dronov, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Ukrajinska vojska pa je danes sporočila, da ji je uspelo uničiti vojaške objekte za brezpilotne letalnike v regiji Krasnodar. Satelitski posnetki, ki so jih ob sporočilu za javnost objavili na Telegramu, potrjujejo uničenje skladišč. Napad je ukrajinska vojska izvedla v petek zvečer skupaj z obveščevalno službo SBU. V napadu naj bi umrli inštruktorji in vojaki, povzema dpa, ki opozarja, da slednjih podatkov ni bilo možno neodvisno potrditi.

Vladimir Putin napetosti Svet Natov odgovor Putinu je jasen, iz skladišč bodo potegnili jedrsko orožje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Enzgg4 10:39 27.junij 2024.

    Bojna morala UA vojske je na psu, poveljevanje šepa, šepa pa tudi upravljanje z državo. Zeleni ne ve, kaj počnejo njegovi podrejeni in jih serijsko menja, generali pa popivajo medtem ko Rusi prodirajo. V resnici je vedno manj volje za ...prikaži več nadaljevanje vojne. Tudi visoki UA uradniki se zavzemajo za pogajanja. In pogoje ne bo diktirala UA, pač pa Putin.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:53 24.junij 2024.

    Evo jih,podpirajo vojno,kreteni prfuknjeni,jernejIQ65,MS.dddd,oneh in ostala gamad!!!

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:26 23.junij 2024.

    Nasedat informacijam, ki va peljejo v specifične miselne vzorce. Nič ni bolj zlobnega, kot ponarejanje informacij, ki se jih servira prebivalstvu, nič ni bolj škodljivega za slehernega kot to, kar trenutna politika ZDA in EU počneta! Moramo iskati dialog z ...prikaži več velesilami in verjemite, močno ste zavedeni, če mislite, da so Rusija in Kitajska karkoli drugega kot VELESILI - Hkrati morate vedeti, da so ravno oni tisti, ki skrivajo resnične podatke kapacitetah (na vseh področjih)...