Svet
6 ogledov

Najdražji hot dog na svetu – 2300 dolarjev

Klobaso in zelje lahko ponudite tudi kot hot dog. Žurnal24 main
Ugledna restavracija v New Yorku, 230 Fifth, je na svoj meni uvrstila prav poseben hot dog, ki se lahko "pohvali" s tem, da je najdražji na svetu. Izkupiček od prodaje te specialitete bo namenjen pomoči za brezdomce.

In kaj je na omenjeni vroči hrenovki tako posebnega? Fino pecivo, ki obdaja hrenovko iz govedine z nizko vsebnostjo maščobe, je premazano z maslom iz belih tartufov. Samo meso je obogateno s črnimi tartufi in sušeno vsaj šestdeset dni. Kečap je začinjen z žafranom, tudi gorčica je posebej pripravljena za to specialiteto. Omaka, s katero je jed rahlo posipana, pa je pravzaprav karamelizirana čebula, pripravljena v šampanjcu Dom Perignon in v sto let starem vinskem kisu. Kot dodatek si lahko privoščite kislo zelje z najboljšim kaviarjem, prav tako balzamiranim s šampanjcem, ter z malimi kumarami in lističi zlata.

Izkupiček od prodaje najdražjega hot doga na svetu, ki stane kar 2300 ameriških dolarjev, bo restavracija 230 Fifth namenila za okrog 9200 brezdomcev, ki se prehranjujejo v javnih kuhinjah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.