Svet
12820 ogledov

Nemčiji grozi še hujša vremenska ujma, poglejte to napoved

neurje nevihta nebo Profimedia Viharno nebo.
Pripravljajo se - dobesedno - na prve znanilce zime. Slana, obilo dežja in celo sneg.

Nemčija se pripravlja na začetek zime. To je izjemno silovita vremenska sprememba, ki jo v tem časovnem obdobju le redko doživimo, opozarja meteorolog Dominik Jung iz wetter.net v svojem najnovejšem videu o vremenu, poroča Fenix.de. 

Po vremenski napovedi bo od jutri, 12. septembra, zjutraj, ponekod v nižinah možna celo slana. Od petka bi lahko padlo obilo dežja in v višjih legah tudi snega. Vremenski modeli so od ponedeljka (9. septembra) padavine pomaknili precej bolj proti vzhodu. Zdaj regionalno od Poljske do Avstrije pričakujejo od 200 do 300 litrov dežja v dveh do treh dneh. Od 1000 do 1500 metrov nadmorske višine lahko naletava sneg, višje naj bi zapadla večja količina snega. 

Meteorolog je pojasnil, kako se območja nizkega zračnega tlaka premikajo od jugozahoda proti Nemčiji, pogosto čez Sredozemlje. To prinaša vlažen, topel zrak, ki se sreča s hladnim zrakom. To lahko povzroči močno deževje in včasih celo poplave, zlasti v južni in vzhodni Nemčiji. Močno sneženje lahko nastane tudi na Bavarskem. 

Storm map vreme Slovenija Pripravite se: Arso svari pred izrednim dogodkom, najbolj na udaru bodo ti kraji vreme neurje nevihte Napoved vremena Slovenija Vrag je vzel šalo: V sredo in četrtek hudourniške poplave, tu bo najhuje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 20:06 11.september 2024.

    Nemčiji grozi migrantska ujma!!!

  • Toma 18:05 11.september 2024.

    Žal ne čutim nikakršne empatije do Nemcev! Izgleda, da nisem Balkanac!