Svet
3067 ogledov

Poplavljene ceste in domovi, avte nosilo kot škatlice

Nemčija poplave
1/4
Profimedia
Nastala je precejšnja gmotna škoda.

Zaradi močnih neviht so bile v delih Nemčije poplavljene ceste in domovi, ponekod je bila prekinjena oskrba z elektriko, so danes sporočile oblasti. 

Območje Kassla v osrednji deželi Hessen so ponoči prizadele močne nevihte, marsikje je poplavilo ceste in domove. Ljudi so morali ponekod reševati s čolni, poročajo nemški mediji. Razmere so se medtem večinoma umirile.

Prizadeti so bili tudi deli Bavarske, kjer so bile zaradi močnih nalivov poplavljene ceste in kleti. V Nürnbergu in Fürthu je zalilo več avtomobilov v poplavljenih podvozih. Ponekod je tudi začasno zmanjkalo elektrike.

Poročajo tudi o nastali škodi. V Untermerzbachu severno od Nürnberga je zagorelo skladišče z okoli 60 do 70 vozili, najverjetneje zaradi udara strele, so sporočili gasilci.

Vremenoslovci so za Bavarsko v prihodnjih dneh napovedali novo obsežno nevihtno fronto.

O nevšečnostih zaradi vremena so poročali tudi iz severne zvezne dežele Turingija, kjer je poplavilo ulice v mestu Nordhausen. Gasilci so morali posredovati pri črpanju vode iz kleti in odstranjevanju blata s cestišč, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na območju je minulo noč v manj kot 12 urah padlo več kot sto mililitrov dežja, je sporočila nemška meteorološka služba.

V mestu Ludwigshafen v zvezni deželi Porenje-Pfalško je med nevihto zagorela hiša, policija pa ne izključuje, da je požar zanetil udar strele. Poškodovanih ni bilo.

Toča Ukrepajte pravočasno Avto Najbolj nevarna stvar, ki jo lahko naredite, da bi zaščitili avto pred točo toča Slovenija Novo o sinočnjih nevihtah in neurjih s točo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.