Svet
19 ogledov

Porota: policisti so krivi

Katrina je s poplavami skoraj povsem izpraznila mesto New Orleans. Žurnal24 main
Pet policistov, ki so ubili dve osebi in ranili štiri v splošni zmedi po orkanu Katrina, so spoznani za krive kršenja državljanskih pravic in oviranja preiskave. Kazen bo znana 14. decembra.

Ameriška zvezna porota je za krive spoznala pet policistov, ki so ubili dve osebi in ranili štiri v splošni zmedi po orkanu Katrina 29. avgusta 2005. Takrat je skupina ljudi poskušala pobegniti iz mesta, ko jih je ustavila policijska patrulja ter začela nanje streljati. Štirje policisti so krivi kršenja državljanskih pravic in ne umorov, so odločili porotniki, upoštevajoč, da so bili tudi varuhi zakona prestrašeni po orkanu, ko so za teden dni odpovedale vse ravni oblasti. En policist je kriv oviranja preiskave, kazen pa jim bo izrečena 14. decembra.

Lani je bilo večinoma zaradi dejanj takoj po Katrini obtoženih 20 nekdanjih in sedanjih policistov policije v New Orleansu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.