Svet
25286 ogledov

Še eno nasilje na šoli: Mama učenca hudo pretepla učiteljico

učilnica Profimedia
Napadeno učiteljico odpeljali z rešilcem.

Včeraj smo poročali o hudem nasilju na eni izmed šol v hrvaški Slavoniji, kjer je pedagoginjo šole pretepla mati učenca šestega razreda, ker jo je okrivila za slabe ocene njenega sina,

Medtem pa je prišlo do novega nasilja v šoli tudi v Srbiji; učiteljico biologije na Osnovni šoli "Jovan Dučić" v Novem Beogradu je napadla in hudo poškodovala mati učenca te šole. Napad se je zgodil danes popoldne, učiteljico so po napadu z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.

V šoli se je po pouku oglasila mama učenca šole in vprašala učiteljico biologije, zakaj je njen sin dobil zaključeno oceno dve, če ima povprečje za tri. Pri tem menda ni vedela, da se pri zaključeni oceni upošteva tudi povprečje prvega polletja, je dogodek pojasnila druga učiteljica na tej šoli, ki je poškodovano kolegico pospremila v bolnišnico. 

Povedala je še, da je napadena učiteljica razočarano mamo povabila v kabinet, da bi tam rešili zaplet, a namesto rešitve je prišlo do hudega nasilja. Med drugim je učiteljici mama govorila: "Sploh ne veš, kdo sem, k***!" 

Mama je nato - po izpovedi omenjene učiteljice šole - zagrozila, da bo odšla k ravnatelju, kar je učiteljica biologije podprla. Vendar mama otroka se je nenadoma vrnila, zgrabila učiteljico za lase, jo podrla na tla in z njeno glavo udarjala ob tla. 

Kričala je, da učiteljica ne bo več nikjer delala, da ne bo delala v tej šoli, da se je bo že še spomnila in da bo pobila vso njeno družino. 

Napadena šolnica je kričala na pomoč, kar je razjarjeena mati komentirala, da naj kar kriči, da je ne bo nihče slišal in da jo bo ubila. Napadena se je v enem trenutku vendarle uspela iztrgati mami svojega učenca, stekla je po pomoč. 

Zaposleni na šoli so razjarjeno mamo pridržali do prihoda policije. Njim je mama priznala, da je opravila tčaj borilnih veščin. Napadeno učiteljico so medtem z rešilceem odpeljali v bolnišnico. 

Kako hude so njene poškodbe, še ni znano. Dogodek policija sicer še preiskuje.

Adrijana Traic Horvat, pedagoginja osnovne šole v Slavoniji, ki jo je napadla mama učenca Osnovna šola Svet Mama šestošolca pretepla pedagoginjo, oče grozil na domu Nasilje v šoli Nasilje v OŠ Slovenija Menijo, da ne gre za lažjo poškodbo, Policija pa: Stopnje poškodb ne določamo mi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • kapibara1 08:54 14.junij 2024.

    Tako pa je, če v mladostzi bereš Dr. romane / Svi svetcki pisci ljubavnih romana.. gledanje(poneumljane) rialiti šove.. K bi vsaj kako kuharsko knjigo prebrala...

  • kapibara1 08:51 14.junij 2024.

    Ker tak radi pišete o nasilju na šolah v drugih/ tujih državah,, se pa pozanimajte in pišite o nasilju na NAŠIH SLO šolah.. če mate kahonas !! Kako potega razplet zadnjega nasilja na NAŠI šoli ??

  • kapibara1 08:49 14.junij 2024.

    V takem primeru je obvladanje borilnih veščin oteževalna okoliščina.. kar pri Baragi ni bilo.. ker je v Sloveniji, za dotične, normalno