Svet
13894 ogledov

To je moški, ki je zbil 24-letno Lucijo in njeno družino

Ivan Bakić Facebook
Vračali so se s koncerta, ko so naleteli na 29-letnega pijanega moškega.

Kot smo že poročali, se je na Viru v soboto zvečer zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla 24-letna mati treh otrok. V družino, ki se je iz centra vračala v apartma, je priletel 29-letni voznik. Petčlanska družina je hodila ob robu vozišča. Nasproti je pripeljal 29-letni voznik osebnega avtomobila zadrskih registrskih tablic. Moški je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal izven vozišča na kamenje, nato pa z avtom trčil v družino. Voznik je imel v krvi 1,75 promila. 

V nesreči je 24-letna Lucija umrla. Huje je bil poškodovan 28-letni Matija in njuna dva otroka, tretji otrok je bil lažje poškodovan.

Hrvaški mediji poročajo, da je bil voznik nekdanji maneken Ivan Bakić. Danes so ga pripeljali na zaslišanje k državnemu tožilstvu v Zadru. Po poročanju HRT je državni tožilki odgovoril le na eno vprašanje. Privedli so ga k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil enomesečni preiskovalni pripor.

Iz objav na družbenih omrežjih je razvidno, da je Bakić delal kot model za nekatere najbolj znane modne znamke, kot je italijanska hiša Armani. V objavah je navedeno, da je njegova matična agencija Major Model Management iz Milana.

Vračali so se s koncerta

Dedek poškodovanih otrok je za Večernji list povedal, da bodo triletnika premestili v zagrebško bolnišnico. "Sin je bil hudo poškodovan, a smo se z njim uspeli pogovoriti. Zdaj je na meni in moji ženi, da poskrbiva za otroke. Še zdaj ne moreva verjeti, da se je vse to zgodilo," je povedal dedek. Povedal je, da mu je sin povedal, da je bila družina na koncertu in da zaradi drugih avtomobilov niso mogli s parkirišča. Zaradi otrok sta se odločila, da ne bosta čakala, zato sta pustila avto in se odpravila domov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:43 19.avgust 2024.

    Uvesti strožje kazni plus visoka denarna kazen, odvzem vozila in odvzem izpita, že za veliko manjše prekrške, kot je povzročitev nesreče s smrtnim izidom.

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 21:39 19.avgust 2024.

    Tule ponovno na žalost vidimo , da je človek v pijanem stanju morilec za volanom. Za povzročitev nesreče s smrtnim izidom ne vidim druge kazni kot 30 let aresta . Uničil je življenje mladi ženski in družini. Za volanom obvezno ...prikaži več stopnja alkohola 0.0 in ob prvi zelo majhni kršitvi ,denarna kazen in en mesec brez izpita. Morda ne bo pri vseh pomagalo vendar v večini bo.

  • ivo5 20:52 19.avgust 2024.

    Tragedija za družino, krivec naj bo pa zaznamovan in kaznovan za celo življenje.