Svet
31158 ogledov

Trajekt skušal pristati uro in pol. Na pomoč priskočili meščani

Jadrolinija Facebook
Velke težave plovila trajekta na polotoku Pelješac.

Jadrolinijin trajekt Valun je imel sinoči velike težave pri pristanku na pomolu Prapratno na polotoku Pelješac, ko se je vračal iz Sobre na otoku Mljet. Kot so za Morski.hr povedali potniki, je pristajanje trajalo več kot eno uro, težave trajekta Valun pa se niso začele včeraj.

"Sinoči sem se ravno izkrcala z ladje na liniji Sobra-Prapratno. Ladji Valun (1978), ki je po remontu začela pluti minuli torek, je zatajil motor. Kapitan je več kot uro in pol poskušal pristati, da bi izkrcal potnike in na koncu je privez uspel s pomočjo domačinov, ki so priskočili na pomoč," je povedala ena izmed potnic.

Po vsem zapletu so potniki čakali ladjo Hanibal Lucić z linije Dubrovnik - Šipan za prevoz potnikov iz Prapratna na Mljet, Valun pa je šel na Korčulo.

Proga Sobra-Prapratno je med vožnjo Valuna in ob slabem vremenu pogosto prekinjena, saj pristanišče Prapratno ni primerno zasnovano za pristajanje ladij, zaradi česar so prebivalci Mljeta slabo in neustrezno povezani s celino, še piše Morski.hr.

Trajekt Pretirano? Avto V veljavi že velika omejitev za avte na trajektih trajekt podražitve Popotnik Hrvati podražili tudi trajekte

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • LukaMB 21:10 08.junij 2024.

    Vse za denar in po slabem vremenu in ko veter piha in da napolnejo kapacitete do konca, da ja čimveč poberejo in nagnetejo? Spomnem se, kako so na trajektu za Hvar enega gospoda tako zaparkirali, da ni mogel ven iz ...prikaži več avta in mu potem povedali, da tako pač je, temperatura je bila takšna, da je gospod skup padel in potem so ga morali čez okno povčeči ven in škropiti z vodo. Mislim, da je bil Čeh. Nimajo niti malo človečnosti in spoštovanja do turistov, delajo se pametni in so prepotentni do amena.