Svet
20839 ogledov

Ultralahko letalo v dve peški in kolesarko

Strmoglavljenje letala
1/3
Facebook
Letalo je strmoglavilo na hrvaškem otoku Hvaru.

Na Hvaru je danes malo po 14. uri strmoglavilo ultralahko letalo VL-3, poročajo tamkajšnji portali. V nesreči so bile poškodovane štiri osebe, od tega ena huje, je sporočila uprava za civilno zaščito. Nesreča se je zgodila na športnem letališču Stari Grad, ki ga upravlja lokalni klub.

Ultralahko letalo je pilotiral francoski državljan, ki v nesreči ni bil poškodovan. Vse štiri poškodovane so ženske tuje narodnosti, vse so sprejeli v splitsko bolnišnico. 

S helikopterjem so v Split prepeljali kolesarko, ki je v nesreči dobila hudo rano na nogi, ter dve peški in kopilotko letala. Slednje tri so v Split prepeljali z gliserjem, njihove poškodbe so lažje narave. 

Preiskava dogodka še poteka; po prvih podatkih pa je do nesreče prišlo med pristajanjem ultralahkega letala z dvema članoma posadke, ki ga je veter odnesel na lokalno cesto.

Miran Fabjan - nesreča na avtocesti avto uničen Šport Uf, zloglasni slovenski športnik udeležen v prometni nesreči, trije v bolnišnici Schiphol letalo klm nesreča motor etališče Grozljivka Svet Tragična smrt na letališču: Človeka posrkal delujoč motor letala

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.