Svet
0 ogledov

V Parizu huje ranjen 14-letni protestnik

Protesti v Turčiji EPA
V zahodnem predmestju Pariza so v petek izbruhnili nasilni protesti, v katerih so protestniki metali kamenje in zažigali koše za smeti.

Do nemirov je prišlo, ker je policija prijela moškega, ki je nasprotoval, da bi policisti preiskali njegovo z burko zakrito ženo. V protestih je bil ranjen mlad protestnik.

Na ulicah Trappesa, približno 30 kilometrov zahodno od Pariza, se je zbralo med 200 in 400 ljudi, nasilje pa je po poročanju policije izbruhnilo okoli pol devete ure zvečer, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Protestniki so poškodovali avtobusno postajo in zažigali koše za smeti. Policija je po izbruhu nasilja zavarovala poslopje policijske postaje.

Na območju sedaj mirno

Francoski notranji minister Manuel Valls je danes obsodil nasilje in povedal, da je na območju sedaj mirno. Nameščene so okrepljene policijske enote, ki bodo tam ostale do konca tedna, je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Tožilec Vincent Lecous je sporočil, da je bil v nemirih huje ranjen 14-letni protestnik v oko s predmetom neznanega izvora. Odprli so preiskavo.

Neredi so izbruhnili, potem ko je v četrtek 21-letni francoski državljan napadel policista, ki je njegovo ženo, oblečeno v burko, hotel preiskati. Kot je povedal Lecous, naj bi mladenič skušal policista zadaviti. Nošenje burk oziroma pokrival, ki zakrivajo obraz, v javnosti je v Franciji prepovedano.

Komentarjev 2
  • Boschtjan Zupanchich 21:58 20.julij 2013.

    "strpna religija" pa to , ... muslimani, kdo pa drug , ... ;)

  • privat 17:12 20.julij 2013.

    francoska policija že normalno dela krimanal na račun pravic malih ljudi...kaj bojo že vsakemu danko pregledali sredi mesta??