Zdravje > Aktualno
14121 ogledov

NOVO O OKUŽBAH: Danes dobra in tudi slaba novica

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
V nedeljo sedem novih potrjenih okužb s koronavirusom od 554 testiranih, dve novi smrti.

V Sloveniji so v nedeljo opravili 554 testov na novi koronavirus in potrdili okužbo pri sedmih ljudeh, skupaj je pozitivnih 1212 ljudi. Zaradi covida-19 sta v nedeljo umrli dve osebi, skupaj doslej 55. V nedeljo je bilo hospitaliziranih 95 ljudi, na intenzivni negi 34, dva bolnika so odpustili v domačo oskrbo, je na Twitterju sporočila vlada.

Doslej so v Sloveniji za okužbo z novim koronavirusom opravili 35.405 testiranj.

Koronavirus v Sloveniji Koronavirus v SLO Zdravje NOVO: To so slovenske občine brez zaznanih okužb

Iz bolnišnice so doslej skupaj odpustili 152 bolnikov s covidom-19.

 V Slovenijo prispela nova pošiljka z zaščitno opremo

Na brniško letališče je zjutrja prispela velika nova pošiljka zaščitne opreme s Kitajske, potrebne v času epidemije novega koronavirusa, je na Twitterju objavil predsednik vlade Janez Janša. "Tudi teden po praznikih bo bolj miren," je dodal.

Jelko Kacin Slovenija Uradnemu govorcu Kacinu vlada zvišala plačo

Slovenija je v zadnjih dneh s Kitajske dobila več deset ton zaščitne opreme. Količina in vrsta zaščitne opreme v današnji pošiljki sicer ni znana.

V petek dopoldne in zvečer je na brniško letališče prišlo skupaj 27 ton opreme, zato je gospodarski minister Zdravko Počivalšek ocenil, da je Slovenija zdaj v položaju, da sama izbira, kaj bo nabavljala.

Koronavirus v SLO Zdravje Zakaj najbolj ogroženi ležijo na trebuhu?

Zračni most med Kitajsko in Ljubljano so vzpostavili Zavod RS za blagovne rezerve, slovensko veleposlaništvo na Kitajskem in podjetje Hisense, je pojasnil Počivalšek. Pomembno vlogo pa pri zagotavljanju opreme predstavlja prav logistični center v mestu Quingdao, od koder je prispela petkova večerna pošiljka. Ta omogoča lažjo koordinacijo in predvsem hitrejšo odpremo zaščitne opreme s Kitajske.

S Kitajske je v petkovi dopoldanski pošiljki prišlo 1.095.000 FFP2 medicinskih mask s filtrom, 15.630 zaščitnih uniform za zdravnike in 1.664.000 zaščitnih rokavic. To opremo je dobavilo podjetje Joca Pečečnika Public Digital Infrastructure. V večerni sedemtonski pošiljki je bilo skoraj 600.000 troslojnih mask in 240.000 mask FFP 2. "To nam skupaj z zjutraj poslano pošiljko omogoča, da bomo lahko v miru preživeli skoraj do prvomajskih praznikov," je v petek zvečer ocenil gospodarski minister.

Komentarjev 4
  • DonnaFlick 14:28 13.april 2020.

    Google zdaj plačuje od 17000 do 22000 dolarjev na mesec za delo preko spleta od doma. Temu poslu sem se pridružil pred dvema meseceema in sem v tem prvem mesecu zaslužil 20544 dolarjev. Lahko rečem, da se je moje življenje ...prikaži več spremenilo - popolnoma na bolje! Poglejte, kaj počnem ................>>>>>>>>>> w­­w­­w.D­­­o­u­­C­­­a­s­­h.C­­­o­m

  • Avatar Syn
    Syn 14:11 13.april 2020.

    Mediji še vedno zelo veselo pišejo "zaradi virusa Covid-19 je umrlo". To ni res. Noben ni umrl samo zaradi tega virusa, ampak zaradi dodatnih bolezni ki so jih imeli ali pa zaradi oslabljenega imunskega sistema. Kar je značilno predevsem za ...prikaži več starejše osebe od 75.

  • jjjaaannneeezzz 13:51 13.april 2020.

    Vseeno je veliko lažje zapravljati, kot pa prodati. Umestno bi bilo vprašanje, a gre ta avion potem prazen nazaj, ali gre v Nemčijo kaj pobrat:(