Avto
50 ogledov

107-metrski skok – z motorjem

Skakati z motorjem ni mačji kašelj, preskočiti kar 107 metrov pa že malce diši p Žurnal24 main
V avstralskem Melbournu so pred dnevi rekordi padali kot za stavo. Najbolj zanimiv je bil skoraj 107 metrov dolg skok z motorjem.

Prejšnji najdaljši skok od rampe do rampe je bil dolg "le" 98,15 metra, njegov lastnik pa je bil Robbie Maddison. Na prireditvi z zgovornim imenom Crusty Demons Night of World Records, kjer se je skakalo tudi z minibiki in quadbiki, je nov rekord s skokom v daljino najprej postavil Ryan Capes, ki je poletel 98,76 metra. Maddison je nemudoma odgovoril na izziv in v zraku preskočil kar 106,98 metra.

Doseženi so bili še drugi svetovni rekordi. Tako rekord za tako imenovani backflip skok z motorjem, pri katerem se motorist v zraku obrne za 360 stopinj, po novem meri 39,53 metra. Najdaljši skok z minibikom odslej meri 32 metrov, s quadbikom pa 53,68 metra. Preseženi pa so bili še nekoliko bolj bizarni rekordi, med drugim tisti v požiranju mečev. Chayne Hultgren jih je imel v grlu 17 naenkrat.

Video z najdaljšimi skoki:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.