Avto
5 ogledov

Alfinemu adutu je ime mito

Mito v italijanščini pomeni mit, je pa tudi okrajšava za Milano (kjer so ga obli Žurnal24 main
Prihajajoči audi A1, že kultni mini in poželjivi fiat 500, pazite se. Od poletja dalje vam bo slavo kradla alfa romeo mito.

Po mesecih ugibanj, med katerimi so se zanj pojavljala imena, kot so junior in furiosa, je malček končno dobil krstno ime in uradno podobo.

Podvozje si deli z bratrancem fiat puntom, zunanja oblika pa je v marsičem povzeta po hišnem lepotcu superšportniku 8C competazione. Največ podobnosti je predvsem pri sprednjih ovalnih lučeh in motorni maski, zadaj pa pri okroglih LED-lučeh, obkroženih s kromom. Podobnosti so še v stranskih vratih brez okvirjev, individualni notranjosti iz kakovostnih materialov in vrsti drugih podrobnostih.

Sistem DNA ustreže vsem zahtevam
Pri Alfi poudarjajo, da bo 4,06 metra dolg avtomobil nudil prvinske vozne lastnosti, in sicer zahvaljujoč posebnemu sistemu DNA (dynamic, normal, all-weather). Ta bo vozniku glede na vozne razmere omogočal izbiro med tremi režimi delovanja motorja, zavor, volanskega mehanizma, vzmetenja in menjalnika. To je prvič, da se tako kompleksen sistem pojavlja v razredu superminijev, dodajajo Italijani.


Zadek, tako kot tudi sicer cel avtomobil, daje mišičast in hkrati eleganten vtis. © Alfa Romeo

 
Avtomobil bodo za začetek gnali štirje s turbinami podprti štirivaljniki z močjo od 66 kW (90 KM) do 114 kW (155 KM). Med njimi bosta tudi 1,4-litrski T-jet bencinar ter 1,9-litrski multijet dizel. Pozneje naj bi prišle še močnejše različice. Mito bo na voljo s tremi in petimi vrati.

Javna predstavitev bo junija, sledilo bo postopno uvajanje avtomobila na ključne trge. V Sloveniji ga lahko tako pričakujemo proti koncu letošnjega ali še verjetneje na začetku naslednjega leta, s cenami okoli 15 tisoč evrov. Mitu naj bi bila po nekaterih informacijah poverjena tudi naloga ponovnega osvajanja ameriške celine, kjer Alfa Romeo ni prisotna že vrsto let.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.