Avto
19 ogledov

Bugatti veyron za 18.800 evrov

Na cestah je trenutno okoli 300 veyronov. Žurnal24 main
Veyron je tiste vrste avtomobil, ki si ga običajen smrtnik ogleduje zgolj na fotografijah, kaj šele, da bi imel možnost kadarkoli sesti za njegov volan.

Tako je bilo doslej, britanska izposojevalnica avtomobilov Holders Vehicle Contracts pa sanje tudi uresničuje. No, vsaj tistim s črno kreditno kartico v denarnici. V svojo floto vozil, med katerimi najpetičnejši lahko posežejo tudi po ferrariju enzu ali mercedes-benzu SLR, je namreč izposojevalnica dodala še bugattija veyrona. V zameno za 18.800 evrov (16 tisoč funtov) lahko za en dan poprimete v roke vajeti tisoč in enega konja, ki dihajo s pomočjo šestnajstih valjev in v najhujšem diru zmorejo hlače parajočih 408 kilometrov na uro.

Srečni najemnik mora poleg denarja za dnevni najem v višini avtomobila nižjega srednjega razreda s seboj prinesti še dodatnih sto tisoč funtov kavcije (118 tisoč evrov), saj mu bodo le tako pri izposojevalcu verjeli, da bo 1,5 milijona evrov vreden avtomobil tudi pripeljal nazaj. Izračun kaže, da se bo avtomobil izposojevalnici povrnil že pri 80. stranki.

Po cestah sveta se trenutno vozi okoli 300 teh zloglasnih avtomobilov, ki jih mnogi občudujejo zaradi brutalnih zmogljivosti in napredne tehnologije, spet drugi pa prezirajo zaradi bahavosti in pretiravanja v ekskluzivnosti. Pa še najhitrejši na svetu ni, saj ta naslov pripada SSC aeru z izmerjeno najvišjo hitrostjo 413 kilometrov na uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.