Avto
9 ogledov

Drzni novi focus

Svojo že pregovorno dinamičnost bo focus nadgradil z novo generacijo motorjev in Žurnal24 main
Nova generacija focusa bo v razstavne salone zapeljala že prihodnje leto in sodeč po videzu bodo focusi iz salonov množično tudi odhajali.

Ford je marca v Ženevi s konceptom Iosis Max že konkretno nakazal, kako bo izgledal prihodnji obraz njegovega najpomembnejšega modela, Auto Express pa je objavil že fotografije bolj ali manj serijskega focusa. Tretja generacija naj bi pomenila velik korak naprej tako pri oblikovanju, kot po tehnologiji in zmoglivostih.

V osnovi meter ne bo pokazal kaj bistveno več kot pri dosedanjem modelu. Vpadljiv sprednji konec ima v spodnjem delu odbijača veliko režo za zrak, svetila so drzno potegnjena nazaj. Bočna linija je visoka, streha je zrisana v modnem kupejevskem slogu. Zadnji del z visokim C-stebričkom deluje bolj znano, podobnosti svetil s kuginimi so očitne. Kratki zadnji previs še dodatno poudari športnost focusa.

Tudi notranjščina bo pomenila novo poglavje za Forda z novim uporabniškim vmesnikom in kamero za vzvratno vožnjo kot opcijo. Kot lahko od Forda pričakujemo, bo velik poudarek namenjen vodljivosti.

Focusa bodo izdelovali v tovarni v nemškem Saarlouisu. ©

 
Nova era motorjev
Focusa bo poganjala nova generacija EcoBoost bencinskih motorjev z nizko prostornino, a veliko močjo ob hkratni ugodni porabi in izpustih. Začelo se bo pri 1,0-litrskem motorju z močjo od 65 kW (89 KM) do 80 kW (108 KM), precej bolj atraktivna pa bosta 1,6-litrska motorja z močjo 109 kW (148 KM) in 131 kW (178 KM). Tudi na dizelski strani se obeta konkreten premik naprej glede na dosedanje Fordove motorje. 1,6-litrski motor bo imel na zalogi 94 kW (128 KM), dvolitrska dizla pa 124 kW (168 KM) in 145 kW (197 KM).

Focusa naj bi začeli prodajati istočasno z novo generacijo C-Maxa (prvič tudi kot sedemsedežnik), oba pa naj bi sledila fiesti in naj bi s prodajo na različnih celinah postala Fordova globalna avtomobila.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.