Avto
3 ogledov

Fiesta ostaja fiesta

Fiesta pelje Fordov kinetični dizajn stopnico višje. Žurnal24 main
Ford bo v Ženevi predstavil novo generacijo fieste, ki bo zgrajena na osnovi odmevnega koncepta verve.

Šele s tovarnino uradno objavo je postalo jasno, da Ford ne bo spreminjal uveljavljenega imena in bo še naprej ostal pri fiesti, ki se je od leta 1976 do danes v petih različnih generacijah prodala že v več kot deset milijonih primerkov in je tudi danes eden od najbolj prodajanih avtomobilov v svojem razredu.

Nova fiesta bo precej vestno sledila oblikam koncepta verve, ki je bil predstavljen lanskega septembra v Frankfurtu. Od njega se bo razlikovala le po nekoliko spremenjenih lučeh in nekaterih drugih podrobnostih. Tudi notranjost po dosedanjih fotografijah sodeč ostaja precej podobna kot v vervu. Na voljo bo s tremi ali petimi vrati.

Notranjost ostaja ista kot v konceptu, kar pa nikakor ni slabo. © Ford

 
Avtomobil bo postavljen na isto platformo kot mazda2, poganjalo ga bo šest motorjev. 1,25-litrska bencinarja ponujata po 44 in 50 kW (60 in 80 KM), 1,4-litrski pa 67 kW (91 KM). Povsem nov je 1,6-litrski agregat Ti-VCT s 85 kW (115 KM) s spremenljivim krmiljenjem ventilov. Dizla bosta dva, 1,4-litrski 50 kW (68 KM) in 1,6-litrski 66 kW (90 KM).

Proizvodnja se bo začela jeseni, najprej v matični tovarni v nemškem Kölnu, stroje bodo nato zagnali še v Španiji. Fiesto naj bi pozneje izdelovali tudi za azijski in ameriški trg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.