Avto
8 ogledov

Iz Revoza kmalu nov mali avtomobil

Patrick Pelata je pohvalil delovanje novomeške tovarne, ki je trenutno ena redki Žurnal24 main
Že nekaj časa je znano, da se v Revozu pripravljajo na prihod novega modela, glavni direktor skupine Renault Patrick Pelata pa je v petek v Novem mestu potrdil, da novinec prihaja prihodnje leto.

Pelata med obiskom Revozove tovarne sicer ni želel razkriti podrobnosti, povedal je le, da bodo model, ki bo športne narave, izdelovali le v Novem mestu. Že nekaj časa se sicer v svetovnem tisku pojavljajo špekulacije, da gre za twinga kupe-kabrioleta, vendar bo potrebno na potrditev teh novic počakati vsaj še kakšen mesec.

Pelata je bil sicer po obisku tovarne zadovoljen, dejal je, da ima Revoz trenutno izjemno veliko dela, saj je povpraševanje po twingu na skoraj vseh pomembnih evropskih trgih veliko, posebno pa tam, kjer države spodbujajo zamenjavo starega avtomobila, npr. v Nemčiji, Franciji, Italiji, podobna programa pa se začenjata še v Španiji in Veliki Britaniji.

Tudi s slovenskim vrhom
Generalni direktor Renaulta se je v četrtek sestal tudi s premierom Borutom Pahorjem, s katerim se je tudi pogovarjal o novem avtomobilu in sodelovanju s slovensko državo. Pahor je sicer na novinarski konferenci po četrtkovi seji vlade o obisku omenjenega visokega predstavnika Renaulta v Sloveniji dejal, da je Renault izjemno pomemben investitor v Sloveniji.

"Francija je eden najpomembnejših trgovinskih partnerjev za Slovenijo, želimo si povečati obseg blagovne menjave," je povedal in dodal, da je avtomobilska industrija za Slovenijo pomembna tudi zaradi tega, ker je nanjo vezanih veliko dobaviteljev in poddobaviteljev, je ocenil Pahor. Ob tem je poudaril, da proizvodnja v Revozu teče v polnem teku in da bo tako tudi ostalo, še več, obetalo naj bi se, da bo celo nadgrajena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.