Avto
8 ogledov

Jereb spoznaval dirkalni S2000

1/2
Žurnal24 main
Eden najboljših reli voznikov v Sloveniji Andrej Jereb zadnjih let se bo 21. januarja znova udeležil tradicionalnega začetka reli sezone v Monte Carlu.

Na enem najbolj znanih prizorišč v tem športu bo v prvi dirki tekmovanja IRC tekmoval s peugeotom 207 S2000. Reli bo sestavljalo 14 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 359 kilometrov, dolžina celotnega relija znaša dobrih 1600 kilometrov. Posebnost letošnjega relija so nočne etape preko znamenitega prelaza Col de Turini. Jerebov peugeot ima atmosferski motor, ki razvije največjo moč okoli 200 kilovatov, poleg tega pa še šeststopenjski sekvenčni menjalnik in pasivni štirikolesni pogon.

"Ti dirkalniki so precej igrivi, saj imajo kratko medosno razdaljo, a so zaradi mehanskih diferencialov precej nepredvidljivi. To se pozna že na suhem asfaltu, kaj šele na zasneženih in poledenelih cestah, ki jih lahko pričakujemo okrog Monte Carla," je povedal Jereb, ki že nestpno čaka na začetek dirke. Ta se začne v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.