Avto
28 ogledov

Minijev roadsterski gokart

Speedster bo nižji in širši, ostala pa bodo značilna prednja in zadnja svetila t Žurnal24 main
Vse bolj resnične postajajo govorice o novem Minijevem modelu. Speedster bo drzni dvosedežni roadster, ki bo dznamko popeljal na doslej še neznane ceste.

Po poročanju in skicah Auto Expressa naj bi bil speedster oblikovno precej samosvoj v primerjavi z dosedanjimi Minijevimi modeli. Postavljen naj bi bil na platformo minija convertible. Bil naj bi precej nižji in širšega videza, kot smo navajeni pri minijih, vseeno pa si bo z njimi delil znane poteze luči in bokov.

Imel bo le dva sedeža, saj so namesto zadnje pomožne klopi njegovi ustvarjalci prostor raje radodarneje odmerili prtljažniku. Njegova streha bo platnena in seveda elektrificirana, na voljo bo tudi trda streha za zimske dni, ki bo minija mimogrede spremenila v kupeja.

Pozimi bodo lahko lastniki namestili trdno streho in kabrioleta prelevili v kupeja. © beyond-form.com

 
Motorja znana 1,6-litrska nabiteža
Pri pogonu bo pobral najboljše, kar trenutno ponuja Mini. Na voljo bosta dva 1,6-litrska motorja, tisti iz različic cooper S bo razvajal s 128 kW (174 KM), močnejši iz različice John Cooper Works pa kar s 153 kW (205 KM). Najvišja hitrost slednjega bo okoli 240 km/h, do prve stotice bo potreboval le šest sekund. Pogon bo speljan na prvi par koles, menjalnik bo vsaj sprva ročni, seveda šeststopenjski.

Speedster naj bi bil na prodaj leta 2011, cena naj bi se začela nad 20.000 evri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.